Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ψηφίζειν και τετραψηφίζειν

Ουκ εά με καθεύδειν ή μάλλον διακοπεύειν η υπόθεσις της Προβάνκας. Ιδία δε σήμερον όπου ο δεύτερος τη τάξει εκλεγμένος πολιτικός έριψε το λίαν άξιον λόγου βάρος του υπέρ του ΛΛ. Αυτό τούτο δε, με έπεισε απολύτως ότι η υπόθεσις δεν άπτεται μόνον μικροποσών εκατομμυρίων, αλλά κυριολεκτικώς κτυπά εις την καρδίαν το κατεστημένο της εχθές (και, ακόμη, σήμερον). Μα, θα μου ειπείτε, κοτζάμ Βενιζέλος (τι κρίμα: τον εψήφισα τότε) κινδυνεύει να καεί δια να σώσει τι και ποίους ακριβώς?

Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται και πολλά εξ αυτών που περιφερειακώς αναγιγνώσκουμε εν σχολίοις άρθρων θα ακουσθούν εκ νέου, ίσως, τας αμέσως προσεχείς ημέρας. Εάν βεβαίως δεν γίνει ανακωχή των βαρώνων των ΜΜΕ προτού να ζήσωμεν εξελίξεις ενώπιον των οποίων τα όσα προεκλήθησαν υπό του σκανδάλου Κοσκωτά δυνατόν και να μυρίζουν γάλα. Κρατώ βεβαίως μικρόν κάλαθον διότι δε βλέπω και πολλά ΜΜΕ να ασχολούνται. Από την άλλην, εάν βάλουν την Τράπεζα Αττικής, μια σχετικώς υγιή τράπεζα, να την αγοράσει δια να κουκουλώσει τα καταγγελόμενα α λα Ασπις κλπ, τότε θα είναι ένα ακόμη δείγμα ότι εν τέλει άξιζε αυτή η χώρα να είναι χρεοκοπημένη εις τον αιώνα τον άπαντα. Με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ κουβαρνταλίκια πολιτικών ανδρών (κάτι μου θυμίζει) ή άλλως πώς, της Προβάνκας το κιγκλίδωμα.

Αλλά, ας μην ψέγομεν το Υπουργείον ότι προσέχει τους επιχειρηματίας. Δεν μπορεί να το ισχυρισθεί αυτό κανείς δια την μεγαλυτέραν εισηγμένην, την 3Ε. Ίσως επειδή η Coca Cola δεν ήτο και ποτέ κρατικοδίαιτη, τσούπ, θα της φορέσουν λέει ΦΠΑ 23%. Βρε μήπως προσπαθεί κατά βάθος η Κυβέρνησις να φέρει τον παλαιάς κοπής φάτε-το-διεθνές-κεφάλαιο-σοσιαλισμόν?

Αυτά έχει το ψηφίζειν. Καθώς όμως έγραφον προς τον mc (παρακαλώ πατήστε γιατί μετράει κτύπους, έχει και μερικά ενδιαφέροντα), επί σχετικής ερωτήσεώς του, φαίνεται ότι ο Dow έκαμε τωόντι τον κεφαλωμίτην που έλεγον δεικνύοντα (εάν επιβεβαιωθεί) εις το διάστημα υπό τας 11.000. Και από εκεί ως το τετραψήφιον η οδός ου μακρά. Αλλά, εάν ο Δοω τετραψηφίσει, ο ΓεΔείς θα συνεχίσει να τετραψηφίζει? Χλωμόν, ιδία με την 3Ε υπό διωγμόν και τας τράπεζας υπό το βάρος που φέρει/δεικνύει της Προβάνκας το κιγκλίδωμα. Εάν βεβαίως μείνει περί του 11.000, καλά είμεθα εμείς περί το 1023, άλλως οψόμεθα εις άλλας στάθμας.

Και ναι μεν το 910, το 890 ή το 798 κλπ στάθμας Έκο, είναι ακόμη μακράν, αλλά να ειδούμε τι θα βγάλει και το φθινόπωρον. Να μη βγεί κανας καραγκιοζάκος πάλι και με ειπεί αρκτούρον, όπως τότε που με εκορόιδευαν περί του μηρσηνικού 1023.

Τέλος, δια την χώραν και την Οικουμένην πάσαν, νηστεία προ της Κοιμήσεως και παραθέτω ένα ωραίον του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου.




Καλήν άσκησιν εις πάντας.


7 σχόλια:

mc είπε...

Καλημέρα μπάρμπα και ευχαριστώ και για τον σύνδεσμο!
Κατά τα λοιπά, γνώμη μου, βλέπουμε έναν ακόμα τυχαίο περίπατο με προβλέψιμη κατάληξη. Ποια; Μα, φυσικά, τον πλουτισμό του retail από τις Αγορές! Όπως συνέβαινε ανέκαθεν εξάλλου. Πού; Στα παραμύθια.
Καλή νηστεία!

Cardinal camerlengo είπε...

Σε λίγο η νηστεία θα είναι υποχρεωτική και δη θα περιλαμβάνει καταναλωση καθημερινή κουκιών για αποτελέσματα παρόμοια των επισκεπτών στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα (παραισθήσεις..για τέλεια και εγγυημένα αποτελέσματα χειραγώγησης)
Βεβαια στα χάλια που έχουμε φτάσει,ούτε αυτό χρειάζεται-Αγόμαστε και φερόμαστε ..αυτό μας πρέπει; ανρωτιέμαι,και μετά κοιτώ γύρω μου και ντρέπομαι που το σκέφτομαι αλλα δε μπορω να το παραδεχτω..ναι

Φιλτατε δεν ξεχνας την καταγωγή σου ούτε στους αγίους τους οποίους επικαλείσαι ε;;Να'σαι καλα ,με κανεις να χαμογελω,εστω και πικρα(εμείς σε διπλανό βουνό επικαλούμαστε τον Αι Δημητρη,τον Αγιο Μηνα,και φυσικα τη Παναγια στο Τσαρούσινο... :)

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χαίρε ω ανιψιέ! Καιτοι δικαιώνεται ο Dell, σας βλέπω να γράφετε...

Εκ Σιατίστης έλκεται την καταγωγήν ω Καρδινάλιε? Κοντοχωριανοί δηλαδή?

Cardinal camerlengo είπε...

Απιστευτος..Ηλπιζα να σας ταλαιπωρησω κομματακι αλλα φευ, οπως λετε κι εσεις..Οντως λοιπον και μάλιστα εκ Χωρας και ουχι Γερανειας και εχω το προνομια νάγναντευω τον Αι Δημητρη απο ψηλά
Θα χαιρομουν να κερασω λιαστο αν ποτε συμπεσει η επισκεψη μας στα πατρια εδαφη..

mc είπε...

Μπάρμπα, όπως άλλωστε γνωρίζεις λίαν καλώς οι Αγορές είναι η συνισταμένη τυχαίων διακυμάνσεων. Για όλους εκτός από μένα και τον Chuck, τώρα που το σκέφτομαι...

ArTaXiA είπε...

Φίλοι μου, τους χαιρετισμούς μου από το δικό μου ησυχαστήριο, την αγαπημένη μου Καλλίστη. Τελειώνω έπειτα από καιρό το 'Big Short' του Lewis και αισθάνομαι σαν να είμαι σε χρονοκάψουλα. Ευτυχείτε γιατί οι καιροί είναι πονηροί.

ArTaXiA είπε...

Χαιρετώ τους φίλους από το δικό μου ησυχαστήριο, την πολυαγαπημένη μου Καλλίστη. Τελειώνοντας έπειτα από καιρό το 'Big Short' του Lewis αισθάνομαι σαν να βγήκα από χρονοκάψουλα. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Εμφανίζονται νέες φούσκες.