Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΛ'ΑσΠΙΣ

Πω, πω, πω, χαμός σήμερον ε? Και σήμερον δηλαδή. Δε βαριέσαι, εγώ βλέπω το ποτήριον μισογεμές, έκαμε χασματάκι το οποίον μετά πάσης βεβαιότητος θα καλυφθεί, οπότε ει τις τολμηρός, μετά λόγου γνώσεως τολμά αγοράς από εδώ και κάτω προσδοκών αντιδρασούλα. Το πότε βεβαίως, το αγνοούμε πάντοτε (και εάν διερωτάσθε εάν ο Θράσος αγοράζει, σας παραπέμπω εις την σινδόνην του ανιψιού mc, εις τον πρώτον σύνδεσμον εις το κάτω κάτω της γραφής).

Από την άλλη, βλέπω ότι ο αγαπητός Πετράν δια μιαν εισέτι φοράν υιοθετεί τας απόψεις Καλοχαιρέτου. Χαίρω και λογικώς θα πρέπει να χαίρει και αυτός, καθ'ότι μεταξύ των οικονομικών δημοσιογράφων ούτω πώς διασώζεται μακράν, παρά τα υπόλοιπα που του καταμαρτυρούν - εγώ δεν τον γνωρίζω τον χριστιανό.

Συνεχίζει δε η Ελευθεροτυπία τον αντιλουλουϊκόν αγώνα και λέγει ότι θα πληρώσουν τη νύφη οι φορολογούμενοι και οι Μηχανικοί - εις τους οποίους ανήκει η Αττικής. Λέγει χαρακτηριστικώς:

"Το σενάριο θυμίζει την υιοθεσία της Ασπίς Bank του Παύλου Ψωμιάδη από το Τ.Τ., ενώ ήδη πολλοί διερωτώνται τι θα κρύψουν κάτω από το χαλί μιας τέτοιας συγχώνευσης.

Χθες, η τράπεζα των μηχανικών ανακοίνωσε ότι συζητεί για συνεργασία με την Proton, αναζητεί ωφέλειες από συνέργειες, ενώ στις 9 Ιουνίου η ίδια είχε διαψεύσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά δημοσιεύματα ως ανυπόστατα.

Συμπέρασμα: Αλλη μια κρατική ένεση ετοιμάζεται εδώ και καιρό και σπρώχνουν την Proton στην Attica. Αν τελεσφορήσει το deal (για το οποίο έχουν ήδη θορυβηθεί στο ΤΣΜΕΔΕ), απομένει να δούμε ποιος θα είναι ο νέος «Παύλος Ψωμιάδης»."

Αυτό αίφνης με έκαμε να ανακρούσω πρύμναν και να θεωρήσω την άρον-άρον συγχώνευσιν εάν όχι καλήν ιδέαν, ίσως δικαίαν. Μάλιστα Κύριοι (και Κυρίες). Αφού θα τα πληρώσουμε τα κερατιάτικα που θα αποκρυβούν υπό του τάπητος, κατά την εφημερίδα, ημείς τα υποζύγια (πώς το έλεγε η διαφήμισις? "δια τον άνθρωπο και τα ζώα"?) οι φορολογούμενοι, διατί να μην πληρώσει και μία εκ των πανισχύρων συντεχνιών? Δεν είναι οι μηχανικοί συντεχνία πανίσχυρος και υπέρ εαυτής νομοθετούσα, ήτις επί τόσα έτη φορολογεί με διαφόρους διατάξεις, ότε δεν χαρατσώνει εκ καθέδρας ατιμωρησίας κρατικοδιαίτου (Πολεοδομίαι: η πλέον διεφθαρμένη υπηρεσία, δεν απασχολεί συνήθως θεολόγους) ψηφιζομένας υπό των δικηγορομηχανικοϊατρων βολευτών, τον απλό Έλληνα πολίτη?

Α, όχι. Εν τέλει η υπόθεσις της "Προβάνκας το κιγκλίδωμα" ίσως δεν είναι κιγκλίδωμα, αλλά ρομφαία δι' ης θα τιμωρηθεί με απώλεια μετρητού που έχει συσωρρεύσει το Ταμείον των μηχανικοεργολάβων επί της κεφαλής πάντων ημών των πληβείων δια να κάμει τας Αθήνας εξάμβλωμα τσιμέντου και την χώρα μπετοναρισμένη κακοφωνία όπου μπορούσαν να φθάσουν αι μπετονιέρες των.

Θα την φάμε που θα την φάμε οι πλέμπες του ΙΚΑΟΑΕΕ, ας την φάνε και οι προύχοντες του ΤΣΜΕΔΕ.

Έστι δίκης οφθαλμός.

7 σχόλια:

mc είπε...

Πράγματι, το μόνο χάσμα που δεν κλείνει είναι αυτό των γενεών. Ασφαλώς λοιπόν και θα υπάρξει αντίδραση, γιατί όχι; εκτός κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η... Κατοχύρωση κερδών από το πρόσφατο ράλι.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Ανιψιέ, ας σας επαναλαβω κάτι το οποίον και ενωρίτερον έγραψα: δεν αρνούμαι ότι ενδεχομένως αι 1101 μονάδες είναι σημείον να σκεφθώμεν αγοράς. Αυτό που σκέπτομαι είναι ποίου δείκτου αι 1101...

mc είπε...

Μα, για Dow δεν μιλούσαμε;

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χε, χε, ταυράκι...

Cardinal camerlengo είπε...

εισθε απολαυση αμφοτεροι-δεν ειναι τυχαια η συγγένεια προφανως!!
Την καλημερα μου,
(αν και ειναι μεσημερακι και ωρα για τσιπουρακι..)

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χε, χε, καλά περνάτε εσεις! Και ημείς βεβαίως, παράπονο δεν έχωμεν...

Cardinal camerlengo είπε...

καλησπερα, μπηκα για να δω σχολιο για την καταδικη του σερ Τομας..
ειδατε το τελευταιο μου μηνυμα στην προηγουμενη δημοσιευση σας;
σας χαιρετω δια σταυρωτου ασπασμου δια να υπαγω εις ποιοτικην υπαιθριο συναυλία
(συγχωρεστε την αποτυχημενη μου προσπαθεια απομιμησης της ωραιοτατης γραφης σας-αποφοιτησα απο Πολυκλαδικο Λυκειο και Αρχαια ουτε καν απο μεταφραση δεν διδαχθηκαμε..)