Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Οι σκελετοί εξέρχονται του χορεύειν...

Οι σκελετοί κρύπτονται εντός των φοριαμών λέγουν οι Άγγλόφωνοι. Ενίοτε όμως εξέρχονται της ντουλάπας. Διακόπτω λοιπόν τας θερινάς μου διακοπάς τάχει ίνα σχολιάσω την είδησιν ότι ελέγχεται ο ΛΛ και επτά συν αυτώ. Όχι ότι αυτό αποτελεί έκπληξιν κανενός είδους δι'ημάς τους παροικούντας τας Αθήνας, ανεμένετο. Το πότε αγνοούσαμε.

Ή μάλλον ίσως υπάρχει έκπληξις, καθ'ότι εις παλαιοτέραν συζήτησιν μετά φίλου, αυτός με είχε κατηγορηματικώς διαβεβαιώσει ότι το σύστημα δικαιοσύνης είναι τοσούτον "ιδιαίτερον" που ουδέν πρόβλημα θα προκύψει ποτέ. Τέλος πάντων, φαίνεται ότι κάποια αρχή έγινε, να δούμε βεβαίως αν θα γίνει τίποτε παρακάτω.

Είχον την τύχην να γνωρίσω προσωπικώς, όπως και πλείστους άλλους εισηγμένους πολλούς εκ των επιχειρηματιών που συνετέλεσαν εις την μόλις προηγηθείσα χρηματιστηριακήν άνοιξιν και αυθωρεί συνεπέρανα ότι δεν πρόκειται περί αρχηγών μοναστικών ταγμάτων. Αντελήφθην ωστόσο ότι κάποιο διάφορο μπορεί να προκυψει εκ του εμπορίου των μετοχών των. Τουλάχιστον κάτι εβγάλαμε εκ των αγοραπωλησιών των εταιρειών τους κατά τας καλάς εποχάς. Ενθυμούμαι μάλιστα ότι είχον πωλήσει την ΑΛΑΠΙΣ τον Οκτώβριο του 2007 εις τιμήν που είναι σήμερον ασύλληπτος. Την ηγόρασε φίλος εις τον οποίον ειλικρινώς εύχομαι να με είχε ακούσει -καίτοι βλέπω ότι τα σχόλια δεν φαίνονται.

Τες πα, είπαμε τα χρηματιστήρια είναι μηχανισμοί καταστροφής πλεοναζούσης ρευστότητος. Α, και να μην ξεχάσω πριν υπάγω προς την απογευματινήν μου σιέστα να παραθέσω σύνδεσιν προς σινδονοειδές κείμενον του mc, περιέχον με τη σειρά του σύνδεσμον προς παλαιότερον εμόν κείμενον των αρχών του 2008, τότε που ακόμη η πλειοψηφία ηρνείτο να ειδεί ότι αι αγοραί εκορύφωσαν το 2007. Τα έλυσε αυτά ο χρόνος υπερ ημών βεβαίως.

Αυτά και καλά μπανακια!

5 σχόλια:

mc είπε...

Μηχανισμός καταστροφής;;; :)

Εντάξει, ήταν κορυφή, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αρκετοί φίλοι, με αγορές προς τα κάτω, μπορεί και να κατάφεραν να πάνε κόντρα στην μεγάλη πτώση και να είναι και κερδισμένοι. Στο σημερινό κείμενο, έκανα μια απόπειρα να προσεγγίσω το φαινόμενο, μα ίσως δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να το κατανοήσω ή/και πεπειραμένος. Δεν πειράζει όμως, καλή καρδιά και όλα να είναι πάντα καλά και πάντα ανθηρά.

http://wp.me/pIYFb-pW

vonSternberg είπε...

"Tα χρηματιστήρια είναι μηχανισμοί καταστροφής πλεοναζούσης ρευστότητος".
Ακριβώς φίλτατε Θρασύβουλε, και επειδή και η ρευστότης είναι ο βασικός λόγος απογείωσης των χρηματιστηρίων, μόλις αρχίσει ο περιορισμός της αφειδώς παρεχομένης ρευστότητος από την FED, θα αρχίσει και η συρρίκνωσις του DOW. Τα νέα βεβαίως της νέας συμφωνίας επί του χρέους μάλλον να ενθουσιάσουν τους traders, αλλά όταν οι περικοπές αρχίσουν να δαγκώνουν, θα έρθουν και τα μαύρα μαντάτα.

Όσο για την ΑΛΑΠΙΣ κλπ, τα πράγματα ήταν οφθαλμοφανή εδώ και αρκετά χρόνια, εκτός από τους αφελείς. Αλλά να γράψω και μια κακία; Τα χρηματιστήρια είναι παίγνιον μηδενικού αθροίσματος, με εξαίρεση τις κινήσεις όπως είναι οι αυξήσεις κεφαλαίου, τα μερίσματα κλπ, που όμως είναι ασήμαντες μπροστά στο συνολικό τζίρο των πράξεων. Συνεπώς, πέρα από τα λογιστικά κέρδη και χασούρες, μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν πραγματικά κέρδη αν δεν υποστεί κάποιος πραγματικές ζημίες. Συνεπώς, οι αφελείς κάθε είδους είναι απολύτως απαραίτητοι στην λειτουργία των χρηματιστηρίων...

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

A, τι ωραία ψευδώνυμα μοι αφήνουν σχόλια! Ωραίες φωτο, επι τη ευκαιρία...

vonSternberg είπε...

Λησμόνησα να υπογράψω, είμαι ο nhad.

Υπήρχαν δύο von Sternberg, αμφότεροι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσες προσωπικότητες: Ο διάσημος Josef von Sternberg, και ο διαβόητος Ungern von Sternberg.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χα, χα ορθώς φίλε μου το εκοίταξα κι εγώ να ειδώ...