Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αθήναζε! (2011)

Επιστρέφων εκ της θαλάσσης τις άλλες, τσουπ συναντώ έμπροσθέν μου υψηλοβαθμο στέλεχος ιδιωτικής τραπέζης. Μετά τας χαριτωμενίας - είχα μήνες να τον ειδώ, εισήλθαμε εις το ψητό:

- Έμαθα εισήλθατε εις τον ELA
- Αλήθεια? Δεν ήκουσα τίποτα.
- Ε, καλά δεν είναι και ψόγος, καιρός ήτο. Τον Καλοχαιρέτα να ερωτάς, εισήλθατε μετά βαΐων και κλάδων. Εγώ μάλιστα διερωτώμαι διατί ενώ ακόμη η ΤτΕ μπορεί να τυπώσει Ευρώ δεν το κάνει τόσον καιρόν. Τι αναμένει? Θέλει βεβαίως και κότσια της πολιτικής ηγεσίας, ουχί τούτους εδώ τους παραλυτικούς της Καπερναούμ που νομίζουν ότι διακυβέρνησις σημαίνει προστασία των κρατικοδιαίτων και λεηλασία των υπολοίπων δι' ανηλεών φοροεπιδρομών. Εγώ εάν ήμην Προβόπουλος πάνω από 100 δις θα είχον τυπώσει, ουχί 5. Και έλεγον υμίν μετά πόσον αμβλύνεται η ύφεσις.

Με το που του τα λέω λοιπόν ελύθη ο παίς και αρχίσαμε μια κουβέντα ήτις εκράτησε ώραν. Και επειδή δια του διαλόγου παράγονται νέες ιδέες, επίασα μετά κάτι φίλους στο τηλέφωνο και τα ταχυδρομεία. Αποφασίσαμε ουν ίνα συναντηθούμε και να ειδούμε μήπως και δυνάμεθα να κάνουμε κάτι να διασώσωμεν προσωρινώς αυτήν την περιοχή των αντιστάσεων του ΓεΔεί έως του 867. Μοι είπον για αύριο, αλλά αφενός έχω την εν Αθήναις οικονόμον μου αδειούχον, αφετέρου είναι ο Ερμής εν στάσει και προτιμώ να γίνονται συμφωνίαι ότε ορθοδρομήσει.

Θα τα ειπούμε την Δεύτερα εν Αθήναις λοιπόν. Εάν, λέγω εάν, κάτι συμφωνήσωμεν τότε ή δια τηλεφώνου εντός του ΣΚ θα το ειδείτε εις το ταβλώ. Μην αναμένετε μεγαλεία και νέους ταύρους. Δια μικράν αντίδρασιν αιμοστάσεως ομιλώ. Και προετοιμασίαν δια τα χειρότερα ερχόμενα προσεχώς, α έδειξαν τα συστημικά γεγονότα του Αυγούστου. Τα οποία έμπροσθεν χειρότερα, με τοσούτα κεφάλαια που χρειάζονται αι τράπεζαι, δεν πρέπει να μας ευρούν καθεύδοντας:

"Ύστερα από όλα αυτά, η προσέγγιση που επιχείρησε η UBS καταλήγουν στο ότι η Alpha Bank θα πρέπει να ενισχυθεί με 864 εκατ., η Eurobank με 1,88 δισ., η Marfin-Λαϊκή με 462 εκατ., η Εθνική Τράπεζα με 515 εκατ. και η Τράπεζα Πειραιώς με 1.152 εκατ. ευρώ. " Εκ των μετριοπαθών εκτιμήσεων της UBS.

Αλλά, αυτά μιαν ετέραν φοράν. Ας χαρώ τας τελευταίας ώρας εις τας εξοχάς προ της επιστροφής. Αν και μάλλον θα επιστρέψω, ο Σεπτέμβριος είναι έξοχος μήν διακοπών.

Και μην φοβείσθε το ELA, δυνατόν να είναι σωτήριον, αρκεί να σταματήσουν την απηνήν διώξιν του ιδιωτικού τομέως οι επαγγελματίαι ανεπάγγελτοι της πολιτικής τάξεως.



3 σχόλια:

mc είπε...

Και γιατί 100 δις, μπάρμπα; Ας κόψει 100 τρις. Ή μήπως υπάρχει αμφιβολία ότι κι αυτά θα φαγωθούν; Να το βαπτίσουν και QE100tr, και σε 100 τρις χρόνια βλέπουμε.
Πέρα από την πλάκα, όντως σχετικά μεγάλο τύπωμα θα είχε θετικές επιδράσεις, μα με την προϋπόθεση που αναφέρετε στο τέλος του κειμένου. Δύσκολα πράγματα, δύσκολα χρόνια και μπροστά μας, και μακάρι να πέσω παταγωδώς έξω, χαλάλι!

mc είπε...

Συγγνώμη, ξέχασα το spam της ημέρας: http://wp.me/pIYFb-yO.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Διαβάζετε, διαδίδετε ανιψιόν mc!!! ;)