Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ήσουνα, τι ήσουνα?

Δίδεται η μάχη των 1000 λεπτών της ΕΤΕ και ήδη οι υπερασπισταί απώλεσαν τα υψώματα των 1000. Ενεθυμήθην σήμερον καθώς ανεγνωσα το σχόλιον της γλυκυτάτης και ευρυμαθεστάτης Goldmine, αφ'ενός τα Αριστοτελικά μου και αφ'ετέρου το σχόλιον μου τότε που απώλεσε η ΕΤΕ την αύλακα της ανωφερείας από το 2003 έως το 2007, "ΕΤΕ: μεταξύ κλέους αφθίτου και 'ήμουνα σήμερα'". Κάπου είδον ότι το έγραψε και ο Χάρος, έχει πλέον γίνει όλο το ΧΑΑ ενα απέραντο Λαναροκομείον, η δε ΕΤΕ ασφαλώς ευρίσκεται εν τη περιόδω "ήμουνα σήμερα". Εγώ πάντως μετρώ ημέρας και μάλλον καλώς έκαμα που δεν παρεσύρθην το πρωί της Δευτέρας, ιδία υπό το φώς των εκθέσεων των ερχομένων δεινών. Προβλέπονται, λέει, διαγραφαί ακόμη και μεγαλύτερες από την τρέχουσα κεφαλαιοποίησιν των. Τώρα τα ενεθυμήθησαν όλα τα κακά και τα χείριστα σενάρια μαζί κι αυτοί.



Κλέος άφθιτον λοιπόν η παράγραφος σχετικώς με το πώς οι κάτοικοι του Βυζαντίου, εν όψει μεγάλης κρίσεως επώλησαν τα "ασημικά" της πόλεως και τα τεμένη και τα αφιερώματα εις τα ιερά και τι έκαμαν εις τους λιμένας και τους αγοραίους τόπους:



"Βυζάντιοι δὲ δεηθέντες χρημάτων τὰ τεμένη τὰ δημόσια ἀπέδοντο, τὰ μὲν κάρπιμα χρόνον τινά, τὰ δὲ ἄκαρπα ἀεννάως: τά τε θιασωτικὰ καὶ τὰ πατριωτικὰ ὡσαύτως, καὶ ὅσα ἐν χωρίοις ἰδιωτικοῖς ἦν: ὠνοῦντο γὰρ πολλοῦ ὧν ἦνκ αὶ τὸ ἄλλο κτῆμα. τοῖς δὲ θιασώταις ἕτερα χωρία, τὰ δημόσια, ὅσα ἦν περὶ τὸ γυμνάσιον ἢ τὴν ἀγορὰν ἢ τὸν λιμένα, [20] τούς τε τόπους τοὺς ἀγοραίους, ἐν οἷς ἐπώλει τίς τι: καὶ τῆς θαλάττης τὴν ἁλιείαν, καὶτὴντῶν ἁλῶν ἁλ[ατ]οπωλίαν, τῶν τ᾽ ἐργαζομένων θαυματοποιῶν καὶ μάντεων καὶ φαρμακοπωλῶν καὶ τῶν ἄλλων τῶν τοιουτοτρόπων . . . : τὸ τρίτον δὲ μέρος τοῦ ἐργαζομένου ἀποτελεῖν ἔταξαν. τῶν τε νομισμάτων τὴν καταλλαγὴν ἀπέδοντο μιᾷ τραπέζῃ, ἑτέρῳ δὲ οὐκ ἦν οὐθενὶ οὔτε ἀποδόσθαι ἑτέρῳ οὔτε πρίασθαι παρ᾽ ἑτέρου: εἰ δὲμή, στέρησις ἦν . " Οικονομικά, ΙΙ 3α



Έτσι είναι ο λόγος ο ελληνικός, κλέος άφθιτον, δόξα που δε φθείρεται από το χρόνο, όσο και εάν προσπαθουν οι ελληνοκτόνοι να μας κάμουν να τη λησμονήσωμεν. Τώρα που αρχινά η κρίσις εν Ελλάδι, να το θυμάστε αυτό. Εξ αυτών τρώμε. Και θα έλθει ο καιρός που θα αναθεωρήσουμε τας παρελθούσας δεκαετίας της καταστροφής, της πνευματικής μιζέριας, της κατασπαταλήσεως και του καταναλωτισμού. Το πνεύμα το πρώτον στηρίζει την Ελλάδα και ουχί η ύλη. Άλλως τε τι θα ήμασταν άνευ του λόγου του ελληνικού?



Παξιμαδοκλέπται.


20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι που το πάει η ΕΤΕ, μην ανησυχείς καθόλου μπάρμπα!
Θα μας τελειώσει και η Ύλη και υποχρεωτικώς θα μείνουμε με το Πνεύμα!
Απόδειξη; Γέμισα αγορές και αποφάσισα να προεξοφλήσω πουλώντας από τώρα κιόλας πνεύμα.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Διατί μικρέ και άμυαλε αγοράζεις ότε ο θείος κάθεται και καπνίζει τον αργιλέ? Αχ, πότε θα μάθεις παιδί μου, πότε?

Ανώνυμος είπε...

Ο Γολγοθάς συνεχίζεται με Βοσκόπουλο στο blog εναλλακτικής ψυχανάλυσης

Στοχαστικός, αυτός ο άγνωστος εχθρός,
ενώ ευελπιστώ πως μέχρι το βράδυ θα έχω έτοιμο το νέο άρθρο μου άρθρο-σταθμός στην σύγχρονη traderική ιστορία, Χαλαρουίτα.

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν είσαι μικρός και άμυαλος, είναι δύσκολο να πάρεις ρίσκα μπάρμπα! Αυτό είναι το edge μου και μ' αυτό θα πορευτώ (ελπίζω μοναχά στο τέλος να μην χρειαστεί και να "εκπορνευτώ", διότι μικρός μεν, άχαρος δε).

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χε, χε μονον ο ανιψιός δύναται να κάμει την Τεχνικήν ανάλυσιν, βραζιλιάνικο! ;)

Swear είπε...

Kαι το ξύλο έπεφτε right through....

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χαιρετώ και καλωσορίζω τον Γιγαντα της γραφής Swearengen! Ναι, αλλά δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Ε, τώρα είμεθα εις το ξυλεύεται...

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε γιλέκο μου, αυτό δεν θα το αντέξω!
ΔΕΝ είναι η βύθιση, ΔΕΝ είναι το λάθος, είναι η Εύη και o Swear!

Swear είπε...

Ξέχασα να σας πω ότι στο φόρουμ κάποια θεογκόμενα γδυμνή τους έχει στηθεί, αλλά αυτοί κάθονται απλώς και την βλέπουν, διότι κάποιοι άλλοι κακοήθεις έχουν βγάλει βρώμα ότι τάχα μου έχει σύφιλη, γονόρροια, μαλακά έλκη ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Με θλίψη διαπιστώνω ότι στην εποχή μας οι σχέσεις μεταξύ των φύλων γίνονται όλο και πιό δύσκολες.

Ανώνυμος είπε...

Από το ημερολόγιο (ενός trader) που τηρώ:

Την είδα την Ετούλα, την είδα ψες αργά, που πήρε την αμπούλα και πάει για το επτά. Μα κάπου (που;) θα στρέψει, θα φύγει για ψηλά, των Άγγλων που σορτάρουν θα πάρει τα βρακιά. Ως τότε όμως κουράγιο, συνθήκες διακοπής, αλλιώς εις το καρνάγιο μας βλέπω πι και... φις.

gerodimos είπε...

Φτιάξε και κανά ρολόι βρε θείο, χάλασε!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ του ζήτησα να έχει το ρολόι πίσω. Μπας και πιάσω καμιά κίνηση έστω στα "χαρτιά". Αλλά αυτοί ρε π/σ/τ/ μου ούτε με 15 λεπτά μπροστά δεν παίζονται. Άντε είχαμε Τουρκαλίτσα φιλενάδα, υποφέραμε λίγο, το ξεπεράσαμε. Τώρα θα υποφέρω και για τους Τούρκους δανειολήπτες;
Παρεμπιπτόντως, βλέπω ο dow να κάνει νέα χαμηλά σήμερα. Σημειώστε παρακαλώ την ώρα που το είπα.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Α, είναι διότι έδωσα το ωρολόγιον και ηγόρασα κομβολόγιον...

Swear, το είδα και εγώ. Δύσκολα τα πράγματα εις τον ερωτικόν τομεα... ;)

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χμμμμμ, ενόμιζα ότι είχα ώρα Λονδίνου, αλλά μάλλον έχω ώρα Τεχεράνης / Δουβάι. Βάι, βάι βάι, μήπως να τα πάρω εκ του Δουβάι?

Ανιψιέ το ποιήμα σας επιφυλασσομαι να το αναρτήσω...

Ανώνυμος είπε...

Έχετε την άδεια μου! Αλλά το ρολόι να το αφήσετε εκεί που είναι. Καιρό τώρα λιγουρεύομαι να το "σκοτώσω" για να κάνω averaging down.

gerodimos είπε...

Τεστ

gerodimos είπε...

Το ρολόι, μεσημέριασε!

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Ναι, αλλά πώς?

λουκρητια είπε...

11.14 ηταν οταν το ειπες mc,αλλα δεν ξερω αν πηγαινε καλα το ρολοϊ.Λες αυτο να φταιει?

λουκρητια είπε...

Ενα κλικ στον Πανοπτη ισως σας λυσει το προβλημα του ρολογιου.