Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η άνοδος της μαϊμούς

Χαμός εχθές ε? Πόσο συν 5,5%? Ανόδου συνέχεια, πανζουρλισμός. Τώρα βεβαίως, αυτοί που ηγόρασαν κάτι θα ξεύρουν, εγώ έμεινα ξέμπαρκος και χαζεύω την άνοδο εκ του μακρώθεν.



Λέγουσιν τινές ότι αυτό ήτο ετελείωσε, με τόσα εκατομμύρια τεμάχια Εθνικάρα να αλλάσσουν χείρας δε μπορεί, είναι πυθμήν, ίσως και οριστικός.

Εγώ πάλι τι να σας ειπώ? Δεν ξεύρω εάν η άνοδος είναι μαϊμού, μπορεί και να μην είναι, άλλως τε δε μπορεί να πίπτει και ες αιεί ως λέγουσιν φίλοι. Μια που πιάσαμε τα ζωολογικά πάντως είναι γνωστόν, ότι όσο υψηλότερα ανέρχεται η μαϊμού, τοσούτον περισσότερο κινδυνεύει υπό του φαινομένου της πυγοφανείας. Τουτέστιν, να φανούν τα απόκρυφά της.

Αλλά είπαμε, αυτοί που ηγόρασαν, κάτι θα γνωρίζουν. Ενώ προφανώς οι πωληταί είναι βλάκες. Αρχαιότατο επιχείρημα αυτό.



ΥΓ Και που είπαμε ότι θεωρεί ο Καλοχαιρέτας καλό να αγοράσει? Πάλι θα τα λέμε? Μα αφού διορθώσουν τα αλλοδαπά εντός της ερχομένης και ίσως ήδη αφιχθείσης Άρκτου. Κι ας μην είναι ο απόλυτος πυθμήν, εσκοτίσθην.


.-

1 σχόλιο:

mc είπε...

Πότε ένα +5% αποτελεί "καλό" αγοραστικό σήμα; Όταν βρισκόμαστε σε μεσοπρόθεσμη πτώση
ή άνοδο; Η απάντηση μέσα από εκατομμύρια παρατηρήσεις είναι το "σε άνοδο".

Τι "κερδίζει" κάποιος που μπαίνει σε πυθμένα; Δύο πράγματα: α) επειδή πιθανώς το δοκιμάζει συχνά, "κερδίζει" άλλη μια ευκαιρία να ξαναχάσει εάν δεν είναι πυθμένας ενώ β) εάν είναι πυθμένας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πουλήσει στο +2 με +4% ακριβώς επειδή την έχει πατήσει πολλές φορές.

Αυτά είναι γνωστά. Μα τότε γιατί επιμένουν πολλοί στα ίδια και στα ίδια; Απλή η απάντηση. Για τον ίδιο λόγο που επιμένουν οι τζογαδόροι στα καζίνο ότι έχουν ταλέντο και πως τους την έχουν στημένη αλλά κάποτε θα ρεφάρουν και θα γίνουν αρχηγοί. Ψωνάρες.

Ed Seykota