Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αγοράστε πρόβατα!

Ύπνωσα το λοιπόν εν Αλβιόνι και εξύπνησα εν Αθήναις. Και ήσαν όλα ανθηρά. Άπαντα τα προβλήματα είχαν λυθεί. Αι τράπεζαι ήσαν υγιείς, το σπάταλο, ανίκανο και διεφθαρμένο τέρας που δια κάποιον μυστήριον λόγον ονομάζωμεν "κράτος", λειτουργούσε υποτυπωδώς, οι Έλληνες ήσαν λαός ευγενικός μέχρι και οι δημοτικοί υπάλληλοι εμάζευαν τα σκύβαλα κατά τακτά διαστήματα. Το δε ΧΑΑ, εμοίραζε ακόπως χρήμα. Όναρ, τι να λέμε τώρα.

Αίφνης, βιαία και απρόβλεπτος κίνησις του γαστρεντερικού (είχα φάει τζατζίκι προ του ύπνου) με επανέφερε βιαίως εις την πραγματικότητα. Ανοίγω το λοιπόν το λαπιτόπιον και τι να ειδώ; Με νέας διατάξεις, θα συνταξιοδοτούνται οι ΔΥ μετά 17 πραγματικά έτη υπηρεσίας (μπορούν να λάβουν και 4 πλασματικά). Η δράσις του σκόρδου της προηγουμένης οψίας εβοήθησε ώστε να μην εκφύγει η πίεσίς μου εις στρατοσφαιρικά επίπεδα.

Κατέληξα λοιπόν αμέσως εις το συμπέρασμα ότι εν αυτή ταύτη την χώραν, δεν ξεύρω ποία άλλη απόφασις δυνατόν να αποφέρει μεγαλυτέραν ασφάλειαν παρά η αγορά προβάτων. Εκτός του ότι αποτελεί διεθνώς επένδυσιν με μεγάλην απόδοσιν, τι άλλο να κάνεις εις μιαν πολιτείαν που φαίνεται να είναι φτιαγμένη από πρόβατα δια πρόβατα που δεν επαναστατούν με τέτοια εξαμβλώματα? Μια χώρα που οι φορολογούμενοι που πληρώνουν στωικώς απειραρίθμους κομματικούς στρατούς ΧΩΡΙΣ να λαμβανουν αντιστοιχους υπηρεσίας φαίνεται ότι τρωνε (-με) όλοι κουτόχορτο? Με τους αναγκαίους επιτηδείους λύκους και εξυπνάκηδες τσομπαναραίους βεβαίως.

Και μη μου ειπεί κανείς ότι είναι μέτρο φιλελεύθερο διότι θα μειώσει τους ΔΥ το να αναλαμβάνεις να χρηματοδοτείς αργομισθίας πενηντάρηδων ώς που να αποθάνουν. Οι όντως εργαζόμενοι έχουν μειωθεί κατά 200.000 τους τελευταίους μήνας και έχουν γίνει άνεργοι (και δεν ομιλώ περί των άλλων τόσων που έκλεισαν επιχειρήσεις) δια να δύναται να λαμβάνει σύνταξιν ο ΔΥ των 17 ετών "υπηρεσίας".

Τι να σας κάνω, δεν θέλατε να τρουπώσετε στο "δημόσιο". Δεν έχει λεφτά δι'υμάς. Μόνον δι'αυτούς "λεφτά υπάρχουν".



Οι υπόλοιποι αγοράστε πρόβατα ή τέλος πάντων γίνετε κατσικοκλέπται, έρχονται περίεργες ημέρες.

2 σχόλια:

ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ είπε...

Τα σέβη μου αγαπητέ φίλε.

Τυχαία, κάνοντας μία βόλτα στα υπό παρακολούθηση blogs, έπεσα και στο δικό σας, το οποίο θεωρούσα εδώ και καιρό ανενεργό. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν διαπίστωσα ότι το πιό πρόσφατο άρθρο σας είναι μόλις χθεσινό, τη στιγμή που το blog σας στο capital είναι έντονα αραχνιασμένο, τόσο μάλιστα, που είχα πισθεί ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Εν πάσει περιπτώσει, σας χαιρετώ, σας εύχομαι καλή χρονιά μιάς και δεν σας έχω ευχηθεί, υγεία και καλές δουλειές.

Τώρα που σας βρήκα, μάλλον θα τα λέμε συχνότερα.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χαίρετε φίλιστε ΑΠΠ! Τωόντι θα τα λέμε από εδώ. Υγιεία και ευλογία!