Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Κίνησις βίαιος

Ἀνάγκη γὰρ ἢ βίαιον εἶναι τὴν κίνησιν ἢ κατὰ φύσιν. 
Περί Ουρανού 



Χριστός ανέστη και καλό μήνα!

Χαιρετώ τα πλήθη! Τα πλήθη λέγω των αναγνωστών του παρόντος ιστολογίου. Μα, είμαι λίαν ενθουσιώδης, καθ'εκάστην ημέραν όλο και κάποιος μας αναγιγνώσκει ακόμη και εν τω μέσω προεκλογικής περιόδου. Βαδίζομεν πλησίστιοι προς εκλογάς και δη εκλογάς της Πανσελήνου. Και τι Πανσλήνου? Περιγείου! Μάλιστα, δε γίνονται αυτά, κάποιος πρέπει να μας κάμνει πλάκα.

Γέγραπται γαρ και ο γέγραπται, γέγραπται και δεν ξε-γέγραπται που έλεγε και ο Ζερβός εις την Μανταλένα, εάν ενθυμούμαι καλώς:

"Και αι κυβερνήσεις αυτές, τείνουν να έχουν αστάθεια και όχι και τόσο καλή τύχην. Είθισται δε να θεωρούν όσοι γνωρίζουν από αυτά ότι δεν εξαντλούν την εντολήν τους χρονικώς -κάθε άλλο." Απρίλιος του 2010, παρήλθον κιόλας δύο έτη!

Τα λέγει ο Καλοχαιρέτας, τα ξαναλέγει, αλλά ουδείς ακούει. Τουλάχιστον τινές αναγιγνώσκουσι, κάτι είναι και αυτό. Το λοιπόν, το νύν δε χρειάζεται να είναι κανείς ανοικτής δια να γράψει ότι η επομένη κυβέρνησις δε θα είναι και καλοστεκουμένη. Αλλά, αυτό ισχύει δια πάσας τας κυβερνήσεις ή να πω ορθότερον τα Κοινοβούλια τα εν Πανσελήνω εκλεγόμενα, πολλώ δε μάλλον τούτην εδώ την περίγειον.

Αλλά δε θέλω να σας κακοκαρδίσω, κάθε άλλο. Ο ΓεΔείς ολοκληρώνει διαγραμματικόν σχηματισμόν συσσωρεύσεως και ετοιμάζεται να εκτονωθεί βιαίως. Τώρα βεβαίως θα μου ειπείτε, χαρήκαμε αποτόμως αρκτούρε Καλοχαιρέτα. Συμπληρώνω ωστόσο ότι η παρατήρησίς μου δεν είναι απαραιτήτως αρκτώδης: Θεού θέλοντος η εκτόνωσις αύτη δυνατόν να είναι ανοδική, αρκεί να μη διαρραγεί (βάλτε φίλτρα) ο αριθμός Έκο 675 και η πέριξ περιοχή. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια μετά την δραματικήν σημερινήν πτώσιν?

Δε βαριέστε, καιρό έχουμε να παίξωμεν, εισερχόμεθα ουν με σφικτά στοπλόσια και γαία πυρί μιχθήτω. Ο καθείς υπεύθυνος δια τα κεφάλαιά του -μην ακούω χαζά- και προσδοκώμεν οι παίκται το μέν υψηλότερο υψηλό από το αμέσως παρελθόν εάν τελεσφορήσει το κούρσον, ει δε μη, μικράς απωλείας, δια των στοπλοσσίων αμήν.

Και προ του να σας αφήσω μ' ένα τραγουδάκι περί της προειρηθείσης Μανταλένης, σας ενημερώνω ότι από της επαύριον θα με ευρείτε και εις τον τιτιβιστήν, τουτέστιν το twitter, τούνομα δε thrassakos.

Ταύτα και μένω και καλό βόλι εις όσους ψηφίσουν, οι άλλοι δε όσοι εντός σφικτά τα στοπλόσσια διότι η κίνησις προβλέπεται βίαιος -και καθείς μόνος υπεύθυνος δια τα κεφάλαιά του. Άιντε, Μανταλιώ και Μανταλένα.



4 σχόλια:

mc είπε...

Το 687, μια φορά, διεσπάσθη :)

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Εξ ου και ετοιμαζόμεθα αντιθετικώς ορμώμενοι, ω αγχινου ανιψίέ! βάλτε και καμιά φωτό εις το τουιτα, ωον φαλακρολν δε σας ταιριάζει. Ακόμη.

gerodimos είπε...

Αλέξης Μπάρμπα ταχέως την Κυριακήν!!!
Αλέξης πάνω, Ακυβερνησία και δείκτης κάτω!!!
Αρκτώδης τελικώς!!!

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Οψόμεθα φιλιστε Κοσμά. Εγώ εξέρχομαι αγοραστής δια το κούρσο και οψόμεθα. Τιτιβιστήν έχετε; @thrassakos εγώ, είπατε και τοις άλλους.