Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μην πυροβολείτε τον Αλέξη!

Εχουσιν φαγωθεί όλοι με τον Αλέξη. Δεν εντρεπόμεθα ολίγον? Δε σας τα έλεγε ο Καλοχαιρέτας? Τέτοιους πολιτικούς ψηφιζωμεν, τέτοια χαΐρια κάνωμεν. Αλλά, δε πρόκειται να αναφερθώ εις τον αγαπητό Αλέξιο περισσότερο εξ όσων έχω αναφερθεί.

 Ναι, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αριστερού κωλ@παιδισμού των Βορείων Προασίων, αλλά είδαμε πόσο μας επρόκοψαν και τα κολλεγιόπαιδα. Ναι, συμπεριφέρςται ως καταληψίας αθλίου ελλαδιστανικού Λυκείου, που καμνει τη θητεία του μισή και δια βύσματος αλλά είδα και τους πατριώτας που έγιναν Υπουργοί Αμύνης χωρίς να υπηρετήσουν ποτέ. Κι αγόραζαν και ένα σκασμό όπλα που δε δούλεψαν ποτέ - εκτός της μίζας τους.

 Όχι Κύριοι, σπλάχνο της ελλαδιστανικής παρακμής είναι ο Αλέξιος και ενσαρκωσίς της. Περαιτέρω δε, ΣΥΜΦέΡΕΙ πολύν κόσμον. Και δεν αναφέρομαι εις όλους όσοι εβγαλαντο παραδάκι οξω και θα αγοράσουν μπιρ παρά (φάρμα το ΧΑΑ, περιμένω, αλλά θα αγοράσω προ των εκλογών) Αναφέρομαι εις ευρύτατα στρώματα των οποίων η ΣΧΕΤΙΚή ΘέΣΙΣ ευνοείται υπό του Αλεξίου και της συμφοράς. Βλέπετε, οι Ελλαδίτες έχω καταλήξει ότι είμεθα κατά πλειοψηφία ατομικιστικά τομάρια. Μόνον την πάρτη μας δηλαδή.

  Θέλετε απόδειξιν? τα δύο κόμματα της διαφθοράς και της σπατάλης εδιορισαν 1-2 εκατομμύρια αργοσχολους συν τους συνταξιούχους. Διατί εχρεωκόπησαν? μα διότι οι ευεργετηθέντες είναι ΜόΝΟΝ του πάρε. 100ευ να έδιναν ο καθείς εις τους ευεργέτας ων, θα είχαν και ταμείου. Αλλά, ανοξατε τους οφθαλμούς και δείτε, τα κομματικά στρατά κατοχής είναι ΜΙΣΘΟΦόΡΟΙ, δεν παίζουν δια την φανέλαν.

Θέλετε άλλην? Διατί ο ΓΑΠ ετσάκισε τον ιδιωτικό τομέα, αλλά αρνήθηκε να εφαρμόσει το Μνημόνιο εις τον δημόσιον?? μα διότι παρά τας ολίγας περικοπάς φρόντισε να διατηρήσει την ΣΧΕΤΙΚή ΘέΣΙΝ των κρατικοδιαίτων για να ξαναέρθει ως αυτός που δεν τους έθιξε. Τι κι αν γυρίσουμε εις δραχμάς? Η σχετική θέσις των στρατών κατοχής θα αλλάξει? πάλι δε θα δυναστεύουν? Ενώ ό,τιδήποτε άλλο εκσυγχρονιστικό τους πάει κάτω. 

Σκεφθείτε το πέντε λεπτά και θα αντιληφθείτε ότι ο μέσος Έλλην ψηφίζει βάσει της σχετικής θέσεως του εις το αύριο. Κι αυτό είναι καλό δια τον Αλέξη. Έχει μια λογική το στενό συμφέρον, είναι όμως διατηρήσιμον ή καλό δια την χώρα? Τον Νοέμβριο του '20 εψήφισαν τους βασιλικούς όσοι δν είχαν τίποτε να χάσουν από την Καταστροφή. Πονάει η αλήθεια, αλλά οι άρχοντες πρόγονοί μας Πρόσφυγες ήρθαν και εδουλευαν και σκ@τοπλεναν εις τους τότε βασιλικούς όντες επί δεκαετίας υπό.

Εχ€σθησαν οι βασιλόφρονες δια την απώλεια της Μικρασίας, η δουλειά τους εγένετο και η ΣΧΕΤΙΚή τους θέσις ανήλθε δραματικώς εντός της πτωχής πλην τιμίας νεοΕλλάδος. Αίφνης είχαν δύο εκατομύρια από κάτω τους, όπως κατά βλάσφημον αναλογίαν σήμερον οι ΔΥ τους ανέργους ιδιωτικούς, χωρίς στον ήλιο μοίρα. Σκεφθείτε το και θα δείτε ότι το απλό συμφέρον και το πάθος του "καλύτερα βασιλιάς στο χρεοκοπημένο χωριό, παρά υπάλληλος εις την πόλιν" κινεί το ρεύμα του Αλεξίου.

 ΣΧΕΤΙΚή ΘέΣΙΣ εις το κεκαυμένο χωριό μας, θυμηθείτε τον Καλοχαιρέτα.

5 σχόλια:

gerodimos είπε...

Άκου να δεις Μπάρμπα. Μια χαρά παιδί είναι ο Αλέξης, απλά θέλει τον χρόνο του κι αυτός να φτιάξει χαρακτήρα. Την επόμενη 4ετία λογικά θα κυβερνήσει και μην σου φαίνεται παράξενο. Προς το παρόν ο λαός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας και δι΄αυτό, θα πάρει κεφάλι τελικά ελαφρώς η δεξιά, που θα οδηγηθεί σε σχηματισμό Κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση συνεργασίας αυτή θα έχει μέσα Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και ΜΑΝΟ.
Πράξε αναλόγως.
Τάδε έφη ο Ανηψούκας σου.
Σε φιλώ σταυρωτά!!!

ΝίκοςΤ είπε...

Έχετε δίκιο. Τα είπατε πολλές φορές και ελάχιστοι ίσως σας διάβασαν. Και αυτή η ανάλυση σας εξαιρετική. Απλά όταν περνούσα από τις προσφυγικές παράγκες πίσω από την Ευαγγελίστρια στο Περιστέρι για να πάω στο ΙΑ! Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών είχα την ελπίδα ότι δεν θα ζήσω ο ίδιος εθνική καταστροφή. Και ήλθε η Κύπρος όταν ήμουν φοιτητής. Και είπα ας είναι αυτή η τελευταία. Τώρα ο κύριος Μπαλάφας, απόλυτα άνετος, μας λέει ότι θα το ρισκάρει με την απέναντι Τουρκία .Και δεν μπορώ να το δεχθώ.Όπως και εσείς άλλωστε.
Νίκος Τ

floisvos είπε...

"Διατί ο ΓΑΠ ετσάκισε τον ιδιωτικό τομέα, αλλά αρνήθηκε να εφαρμόσει το Μνημόνιο εις τον δημόσιον??"
Αυτό από πού τεκμαίρεται αγαπητέ; Για μελετήστε λιγάκι το νέο ενιαίο μισθολόγιο πριν αποφανθείτε! Εκτός κι αν εννοείτε ως "δημόσιον τομέα" τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, μέλη ΔΕΠ, στρατιωτικοί)στα οποία όντως εφαρμόστηκε απλώς μια οριζόντια μείωση της τάξεως του 10%. Οι υπόλοιποι τσεκούρι 35% και άνω.

Ανώνυμος είπε...

Ο ξένος μουσουλμάνος είχε παγώσει εκεί όπου εκάθητο κι ενύσταζε. Διά να ζεσταθεί, έβγαλε το νάι του και ήρχισε να παίζει τον τυχόντα ήχον, όστις του ήλθε κατ’ επιφοράν εις την μνήμην.
Νάι, νάι, γλυκύ.
Νάζι — κατά έν ζήτα ελαττούται.
Αύρα, ουρανός, άσμα γλυκερόν, μελιχρόν, αβρόν, μεθυστικόν.
Νάι, νάι.
Κατά δύο κοκκίδας, διαφέρει διά να είναι το Ναι, οπού είπεν ο Χριστός.
Το Ναι το ήμερον, το ταπεινόν, το πράον, το Ναι το φιλάνθρωπον.
Κάτω εις το βάθος, εις τον λάκκον, εις το βάραθρον, ως κελάρυσμα ρύακος εις το ρεύμα, φωνή εκ βαθέων αναβαίνουσα, ως μύρον, ως άχνη, ως ατμός, θρήνος, πάθος, μελωδία, ανερχομένη επί πτίλων αύρας νυκτερινής, αιρομένη μετάρσιος, πραεία, μειλιχία, άδολος, ψίθυρος, λιγεία, αναρριχωμένη εις τας ριπάς, χορδίζουσα τους αέρας, χαιρετίζουσα το αχανές, ικετεύουσα το άπειρον, παιδική, άκακος, ελισσομένη, φωνή παρθένου μοιρολογούσης, μινύρισμα πτηνού χειμαζομένου, λαχταρούντος την επάνοδον του έαρος.
Τα βαρέα τείχη και οι ογκώδεις κίονες του Θησείου, η στέγη η μεγαλοβριθής, δεν εξεπλάγησαν προς την φωνήν, προς το μέλος εκείνο. Την ενθυμούντο, την ανεγνώριζον. Και άλλοτε την είχον ακούσει. Και εις τους αιώνας της δουλείας και εις τους χρόνους της ακμής.
Η μουσική εκείνη δεν ήτο τόσον βάρβαρος, όσον υποτίθεται ότι είναι τα αστιατικά φύλα. Είχε στενήν συγγένειαν με τας αρχαίας αρμονίας, τας φρυγιστί και λυδιστί.

Λιγος Παπαδιαμαντης

Απο το zyzzx

geokalp είπε...

είστε ο δευτερος φίλος που διαβάζω να σημειώνει τις εκλογές του '20 όμως βλέπω περισσότερο προς το σενάριο gerodimou, κυρίως ως παράταση