Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Κατά των τραπεζικών πανικών

Επιβεβαιώνομαι και ανησυχώ. Όχι που επιβεβαιώνομαι, αλλά διότι τα ζοφερά σενάρια που προ ετών περιέγραψα υλοποιούνται εις την δύστηνο πατρίδα μας. Παρατηρώ δε ότι οι γνωστοί σπεκουλαδόροι το παραεξήλωσαν εκ νέου εχθές με τας φήμας περί (παπαν)δραχμής. Οι γνωρίζοντες την γερμανικήν εξεπλάγημεν δια την σφοδρότητα των δημοσιευμάτων.

Το παίγνιον είναι εστημένο και οι βαθμοί ελευθερίας ολίγοι. Δυστυχώς η ενθάδε ηγεσία είναι εν πολλοίς δια τας πανηγύρεις και η χώρα βήματα πρό του χάους, εάν δεν υπάρξουν λεπτοί χειρισμοί, αποφασιστικότης και ΟΜΟΨΥΧΙΑ. Η Ελλάς, ως άλλο ινδικό χοιρίδιον, υφίσταται απίστευτα πειράματα, αιμάσσει και πονά. Είναι προφανές ότι αυτές ταύτες οι φήμες σκοπόν έχουν να δημιουργηθεί τραπεζικός πανικός (αποσύρσεις καταθέσεων), να καταρρεύσει η οικονομία εν όλω και να αγορασθούν, τράπεζες και η επικράτεια πάσα, αντί πινακίου φακής.

Επειδή λοιπόν αυτά τα πράγματα δεν έχουν καθόλου πλάκα και είμαι έξω φρενών με τους σπεκουλαδόρους ας είπω ταύτα:

1. Αναδιάρθρωσις θα γίνει και ουκέτι ετέρα επιλογή. Αλλά το ζήτημα δεν είναι να γίνει αναδιάρθωσις του συμπτώματος (χρέος) άνευ αναδιαρθρώσως της βαρείας ασθενείας, δηλαδή του σπατάλου, ανικάνου και διεφθαρμένου "δημοσίου".

2. Έξοδος εκ της Ευρωζώνης είναι απίθανος (καίτοι, ουχί αδύνατος). Εάν η Lehmann προεκάλεσε κατάρευσιν, φαντασθείτε τι θα γίνει εάν φύγει η Ελλάς. Ως εκ τούτου πανικός δε χρειάζεται και ουδέν οφελεί.

3. Είναι πολύ πιθανότερον η αναδιάρθωσις να γίνει δι' επιμήκυνσεως και ουχί δια κουράς. Να ισοδυναμούν τα τοκοχρεολύσια δηλαδή με κουρά 40%, αλλά ΧΩΡΙΣ να γίνει ονομαστική κουρά. Απλώς (!) θα πληρώνουν οι επόμενες 40 γενεές τον δημοτικισμόν και τα καραγκιοζιλίκια των Ανδρεοπαπανδρέηδων και Κωστακαραμανλήδων - τους οποίους ημείς αναδείξαμε και ημείς θα λουστούμε εις αιώνας αιώνων. Άλλως το τραπεζικό και ασφαλιστικό συστημα θα καταρρεύσει. Ουδέναν λογικόν συμφέρουν αι καταρρεύσεις.

Εν ολίγοις: ψυχραιμία παίδες. Ευρισκόμεθα εις το έσχατον πλήν ιδιατέρως επικίνδυνον σκέλος της κρίσεως δια την επιβίωσιν του γένους μας. ΠΡΕΠΕΙ να περιορίσουμε το τέρας του "δημοσίου" και των προοδευτουριάρηδων μοναχοί μας. Ταυτοχρόνως όμως, δεν θα παραδώσουμε τα Άγια τοις κερδοσκόποις κυσίν.

Πλησιάζει ο καιρός να λάβουν οι σπεκουλαδόροι της καταστροφολογίας ένα μαθηματάκι. Δεν κάνει και πολλά λεπτά, με φραγκοδίφραγκα γονατίζουσιν την χώραν και εάν είχαμε ηγεσία βαρβάτη θα τους είχε ήδη γαμεύσει. Προς τούτο δε επιφυλάσσομαι και οψόμεθα εις Φιλίππους.

Υγιειαίνετε.





3 σχόλια:

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και ανησυχώ. Όχι για τα χρήματα μου, αποταμιεύσεις σκληρής δουλειάς πολλών δεκαετιών, όσο για το μέλλον της χώρας.
Γράψατε :
«Ταυτοχρόνως όμως, δεν θα παραδώσουμε τα Άγια τοις κερδοσκόποις κυσίν.»
Αυτό είναι το σπουδαιότερο.

Albatrus είπε...

Το παιχνίδι φίλε μου είναι στημένο

μας το λένε(διαρρέουν) μιά....
μας το λένε (διαρρέουν)(δυό....
μας το διαρρέουν τρίς.....

και όταν δούνε ότι στην Είδηση: δεν αντιδρούμε με πανικό.....

έ τότε νες
μας την"Φέρνουν" κανονικά...!

είπες τίποτα!

geokalp είπε...

νομίζω ότι το θέτετε ολοκληρωμένα