Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Επί ξυρού ακμής ιστάμενοι.

Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι καλά. Φαίνεται ότι η δύστηνος πατρίς ευρίσκεται και πάλι προ σοβαρού ενδεχομένου παύσεως χρηματοδοτήσεως. Και δη δια τεχνικούς λόγους ή μάλλον εκ τεχνικής αφορμής. Και είναι ακόμη δυστυχέστερον ότι φαίνεται ότι ικανή μερίς Ευρωπαίων θεωρεί -βλακωδώς κατ´ εμέ- ότι καλλίτερον να τελειώνει με τους Έλληνας άπαξ δια παντός. Και δεν είναι τυχαίο ότι εβγήκε και ο εκ βαθέων φιλέλλην Βαλέριος Γυισκάρδος δ´Εσταιν να πιέσει.

Μεριμνήσατε υπέρ των οικογενειών υμών από των βασικών αρξάμενοι, ως επέρυσι.

Καίτοι παραμένω παρά πάσαν ελπίδαν αισιόδοξος ότι ο ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός θα μας σώσει εκ νέου εκ της βλακείας μας, αλλά και ότι η Ευρώπη δε θα αποφασίσει να αυτοκτονήσει, αναγνωρίζω ότι εφέτος οι πιθανότητες είναι μικρότερες.

Και να μαζευτεί η λαϊκή Δεξιά και να θυμηθεί την Καταστροφήν και τα "οίκαδε" και τας λαϊκιστικάς κραυγάς της ήττας αλλά πρωτίστως τας αηδίας που υπεστήριζε ο ηγέτης της περί Μακεδονίας και πώς έχασε η χώρα παταγωδώς τότε και ανέστη ο Ανδρέας Παπανδρέου. Που λέγει ο απίθανος Σαμαράς όχι απολύσεις στο Δημόσιο - αλλά ναι στον παραγωγικό ιδιωτικό. Θα μεγαλώσει ποτέ να τον κάνουμε Πρωθυπουργό; Είναι να κλαίς, μα έχω βαρεθεί να λέγω τα προφανή εις την χώραν της αφασίας.

Αλλά, τι να λέμε, ο σώζων εαυτόν σωθήτω μας κατήντησαν.

Καλή τύχη εις πάντας, θα την χρειαστούμε.

2 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Φίλτατε Θρασύβουλε

Βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου τρομολαγνία, συνοδευομένης μετά ψευδών διλλημάτων. Έχω την αίσθηση πως τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται.

Λέγεται πως αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα καταστραφούμε. Κι όμως, η Ελλάδα παρήγαγε προϊόντα πριν το Ευρώ, ορισμένα εξ αυτών δε, σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Λέγεται πως αν δεν μας δώσουν την επόμενη δόση, η χώρα θα πτωχεύσει. Κι όμως, μια παύση πληρωμών θα ήταν ανακούφιση για τον τόπο και όχι αιτία καταστροφής.

Εάν η Ελλάς σήμερα δεν παράγει σχεδόν τίποτα, αυτό κατά το ήμισυ οφείλεται στο Ευρώ. Χωρίς το Ευρώ, πολλά αγαθά θα μπορούσαν να εξάγονται από αυτήν εδώ τη χώρα, ο τουριστικός τομέας θα γινόταν ανταγωνιστικός, η βιοτεχνική δραστηριότητα θα επέστρεφε, τα δε αγροτικά προϊόντα θα γινόντουσαν ανάρπαστα.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται το Ευρώ περισσότερο απ'ότι χρειάζεται την δημοσιονομική της ανεξαρτησία.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Δραχμή, ευρώ, δολλάριο ή το πλέον ταιριαστό, δολλάριο Ζιμπάμπουε, αν δεν αλλάξουν οι Έλληνες το πρώτον φίλε μου, πάλι θα χρεοκοπήσωμεν...