Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Προς την λύσιν

Το ελληνικόν δράμα βαδίζει προς την λύσιν του, δια του ενός ή του ετέρου τρόπου. Δεν έχω καταλήξει εάν οι εταίροι θέλουν να μας τιμωρήσουν ή δεν έχουν διάθεσιν να αποχωριστούν το παραδάκι τους. Εικάζω και τα δύο και εν τω μεταξύ πιέζουν αφορήτως. Δεν είναι απαραιτήτως κακό αυτό εις χείρας ικανών πολιτικών, το πρόβλημα είναι ότι τέτοιους δε φαίνεται να έχωμεν.

Όπως και να έχει η είδησις της ημέρας δεν είναι ότι ο Πρόεδρος παρητήθη της αποζημιώσεώς του (355.000 Ευρώπουλα), αλλά ότι εβγήκε αντάρτης (επιτέλους) εις τα κανάλια κατά του Σόιμπλε.



Αυτό προεξοφλεί γεγονότα. Άρα, το δράμα κορυφούται και συντόμως θα έχωμεν δραστικήν αλλαγήν. Εαν δε ενθυμούμαι καλώς ο Σταγειρίτης καλεί αυτό το φαινόμενο "περιπέτεια".

Γρηγορείτε και προσεύχεσθε.


ΥΓ Δια να έχωμεν καλό ερώτημα, τι ακριβώς κάμνουν οι Γερμανοί και διατάσσουν εκλογάς ή μη; Δανείζουν δε λέω, αλλά μην το εξευτελίσωμεν μέχρις αηδίας κιόλας. Δηλαδή εάν εδάνειζαν οι Εγγλέζοι θα μας επέβαλλαν μοναρχία ή εάν οι Κινέζοι κομμουνισμόν? Δύστηνος η μοίρα του δανειζομένου και κακώς, πολυ κακώς δεν εβάρέσαμε το κανόνι όταν έπρεπε (ωραία φωτό, μα που τις ευρίσκω ο μπαγάσας).

4 σχόλια:

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα σας.Εξαιρετικός και σήμερα. Διαβάζω λοιπόν:"Η περιπέτεια περιλαμβάνει αλλαγές στον χαρακτήρα αλλά και εξωτερικές αλλαγές."
Εύχομαι η περιπέτεια,η αλλαγή κατεύθυνσης,να αφορά πρωταρχικά την αλλαγή νοοτροπιών που επικράτησαν στην πατρίδα μας την τελευταία τριακονταετία.
ΝίκοςΤ

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Καλημέρα αγαπητέ φίλε και να είστε καλά! Αμήν εις αυτά που λέτε.

cornelsen είπε...

Εγώ στο είχα ξαναπεί: να φτιάξουμε μαζί με τις χώρες τής Ανατ. Ευρώπης και την περιφέρεια τού "Νότου" την "Διεθνή των μπαταχτσήδων". Θα μπορούσαμε να συμψηφίσουμε τα μεταξύ μας χρέη (ολίγιστα έτσι κι αλλιώς) και να κάνουμε διαγραφή χρεών ιδιωτικών και δημοσίων.
Την επόμενη ημέρα θα είχε καταρρεύσει ο γερμανικός (νεο)άξονας που στήριξε την ανάπτυξη του στην υπερχρέωση των υπολοίπων.

geokalp είπε...

ο τίτλος είναι διάνα