Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Πτώχευσις και πτώχυνσις

Ο Θεός έδωκεν τοις Ελλησιν πάσαν ευλογίαν. Ενδεχομένως το καλλίτερον οικόπεδον, άριστον κλίμα, φύσιν γλεντζέδικην, πάντα όσα άλλα έθνη βλέπουν με το κυάλιον. Ταυτοχρόνως δε, ως πρέπει εις κακομαθημένα παιδία, έδωκεν ημίν αρας. Ιδία δε τον παραλογισμόν, την εφηβικήν αντίληψιν των πραγμάτων, που όπως έχω παλαιότερον γράψει είναι η βάσις του "εσύ θα με τρέφεις και εγώ θα επαναστατώ εναντίον σου" που έχει ο μέσος Έλλην προς τα πράγματα.

Δια να μην τα πολυλογώ, αρά είναι η ελληνικής καταγωγής αριστερά, αρά μεγαλυτέρα η λαϊκιστική δεξιά. Δεν βγαίνουν τα νούμερα, αλλά διαρκώς εκλέγονται (τα νούμερα).

Ειδόντες και αποειδόντες οι ξένοι δανεισταί (υπέρ εαυτών βεβαίως-βεβαίως) λοιπόν απεφάσισαν αφ'ενός να πτωχεύσουν την χώραν. Διότι αυτό είναι το PSI+. Πτώχευσις με περικεφαλαία. Επειδή όμως η εγχώριος πολιτική τάξις αρνείται να συνεργαστεί διότι ΔΕΝ μπορεί να αντιμετωπίσει αυτούς που εξέθρεψε δια λαϊκιστικών κορωνων, απεφασισε να μας κάμει και πτώχυνσιν. Αλλο πτώχευσις και άλλο αποπτώχυνσις φίλοι μου.

Ηγερθησαν άπαντες (και δικαίως) κατά της Επιτροπείας, της υπάρξεως δηλαδή ατόμου αλλοδαπού τινός που θα διεχειρίζετο την κατάστασιν και θα έβαζε μια κάποιαν τάξιν εις τους ελλαδίτας πολιτικούς. Ορθώς, κουμάντο στα του οίκου τους τα τραπεζιτάκια και οι τοκισταί. Γυρνούν λοιπόν οι ξένοι και λέγουν: ειδικός λογαριασμός ώστε να μην φαλήρετε και να πληρωνόμεθα ημείς και να μη μας διαλύσετε το ενιαίον νόμισμα και την Ένωσιν. Θα βάζουμε τα λεφτά και θα τα βγάζουμε ημείς. Εις το εξωτερικόν θα πληρώνετε κανονικώς, εις το εσωτερικόν κόφτε το λαιμόν σας.

Τούτο δε σαχ-ματ εστί. Απέθανεν ο βασιλεύς τουτέστιν! Δια τούτου του κόλπου, οι βασιλείς της λαϊκιστικής Ελλάδος ετελείωσαν. Διότι δεν θα δύνανται πλέον να κάμουν μαγκιές με ξένα λεφτά. Θα αναγκαστούν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Μα, έτσι τους λείπουν καμμιά δεκαριά δις προς διατήρησιν των πελατειακών τους σχέσεων. Εδώ σε θέλω κάβουρα.

Έλεγον προ καιρού περί ουδού τριετίας. Και ιδού. Του χρόνου επιδοτήσεις εις τους αγρότας γιόκ. Από εφέτος, λεφτά πέραν του χρέους γιόκ. Να ειδώ λοιπόν πώς στο καλόν οι άθλιοι λαϊκισταί δεν θα καταλήξουν εις το Γουδί που τοσούτον κραυγάζουν να στείλουν τους άλλους.

Δυνατόν και να είναι δραματικά τα πράγματα κατά περιόδους την επομένην τριετίαν διότι την πτώχευσιν θα ακολουθήσει η πτώχυνσις κι ότε έχεις "λαόν" και ουχί πολίτας, μην αναμένεις έλεος. Αλλά, έχουμε μιαν ελπίδαν να τελειώσουμε με το τέρας του λαϊκισμού άπαξ δια παντός καθώς θα τελειώνουν τα ανεγκέφαλα κομματόσκυλα τομάρια που((πλην εξαιρέσεων) εκυβερνούσαν τόσα χρόνια και έκαμαν σταδιοδρομίαν εις την πλάτην του.

Έσσεται ήμαρ.

ΥΓ Απολογούμαι ειλικρινώς δια τα σχολια, ανοικτά τα έχω, αλλά δεν ξεύρω τι γίνεται.

4 σχόλια:

geokalp είπε...

ο παλαιός λαϊκισμός ενδέχεται να φέρει σε επαφή πολύ κόσμο με ακόμα χειρότερο λαϊκισμό, των άκρων

δεν ξέρω, ίσως είμαι επηρεασμένος που η Σεκιουριτάτε (μέσω Λάνγκλεϋ) ανέλαβε ξανά τη Ρουμανία

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα σας. Εύχομαι να επαληθευτεί η πρόβλεψη σας και να γίνουμε πολίτες.Τότε θα τα καταφέρουμε,εργαζόμενοι και επιμένοντες,αποκτώντας ουσιαστική παιδεία και ενθυμούμενοι τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην πατρίδα και στις μελλοντικές γενιές.
Νίκος Τ

gerodimos είπε...

Ωραίος ο Μπαρμπούλης.
Τώρα μάλλον απενεργοποίησε τον μετριασμό σχολίων.
Ζωντανή η γραφή πλέον!!!
Θείος και πάλι Θείος.

gerodimos είπε...

Γάταρος ο Ανηψούκας gerodimos!!!