Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Του Ιωάννου Καποδιστρίου

 Αμα τηι επιστροφήι μου εκ της μικράς εκδρομής -και πετάγματος αετού την Καθαρά Δευτέρα- την εκπομπή του ΣΚΑΪ περί του Ιωάννου Καποδίστρίου. Έχει επιλεγεί ως εις εκ των 10 κορυφαίων προσωπικοτήτων και νομίζω δικαίως. Τώρα βεβαιως κάθε εκσυγχρονιστική προσπάθεια εν Ελλάδι καταλήγει εις λήψιν σφαίρας ή πολιτικής απαξιώσεως εκ χειρών ελληνικών, αλλά έτσι είναι αυτός ο τόπος. Λίαν συγκινητική η προσήλωσις του Καποδιστρίου εις ηθικάς αρχάς και το όραμα εκσυγχρονισμού ή, εδω που τα λέμε, δημιουργίας αξιοπρεπούς κρατικής οντότητος.Γενικώς είμαι πολύ ικανοποιημένος εκ της επιλογής της πρώτης  δεκάδος και σκέπτομαι να ψηφίσω και εγώ εις τον σχετικόν τόπον.Δείτε το κι εσείς εάν έχετε καιρόν.

Κατά τα λοιπά, ένας κάποιος κρότος που λέγαμε την Παρασκευήν ηκούσθη δια της AIG, ως ανεμένετο και της  HSBC, που δεν ανεμένετο και τόσον. Το βασικόν μας σενάριον ωστόσo καλά κρατεί και ευρισκόμεθα εις απόστασιν αναπνοής εκ της ζώνης μεταξύ των αλώσεων όπου αναμένωμεν τοπικόν ή γενικόν πυθμένα. ήδη μάλιστα φαίνεται ότι ίσως τα προηγούμενα χαμηλά του 2003 ίσως δοκιμασθούν εντός της εβδομάδος, αν όχι της ημέρας.

Υπομονή λοιπόν και αναζήτησις καλών σημείων εισόδου, διότι αι αγοραί δεν αποθνήσκουν ποτέ. Και πάλιν θα στρέψουν μετά δόξης, αλλά το πρώτον τέτοιυς καιρούς είναι η διατήρησις κεφαλαίου. Δια να είμαι ακριβής αισθάνομαι ολίγον σαν τας ημέρας του Αυγούστου του 2007, ότε δεν ήμην βέβαιος πόσο ακόμη πάνω έχει, αν και υπέθετα ότι δεν ήτο και πολύ, πλην αντιστρόφως. Σχετικώς ομιλών, διότι καραδοκεί και ζώνη υπό αυτής των αλώσεων και ως τον Μηρσηνικόν αριθμόν 1023, έχω κάπως παρόμοιον αίσθημα. Βλέπω δηλαδή το ακόμη κάτω, αλλά δε νομίζω ότι μια αναστροφή αργεί.

Τέλος πάντων, απλή διαισθησις και οψόμεθα. Πάντως το στοίχημα που εβαλαμε αρχάς Φεβρουαρίου εβγήκε με σημαντικήν πτώσιν

Οψόμεθα και δια τα περαιτέρω λοιπόν και καλά κουμάντα.

2 σχόλια:

Albatrus είπε...

καλημέρα και καλή σαρακοστή.
40 μέρες νηστεία.
-μη ψάχνεται για πόρτες εισόδου στο χα.
-έρχονται πολύ άσχημα νέα για την παγκόσμια οικονομίας.
-κι όσο πιο ψηλοί είναι οι πύργοι τόσο πιο μεγάλο θόρυβο θα κάνουν μόλις καταρρεύσουν.
αργεί η είσοδος.αργεί!

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χαίρετε ιπτάμενε φίλε και καλή Τεσσαρακοστή. Αγ΄ρια νηστεία βλέπω εφέτος!