Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Της κακομοίρας

Διατηρώ ψυχραιμίαν μετά τα όσα βλέπω. Τέλος εποχής, ευελπιστώ ουχί και τέλος της χώρας.

Ως προς τα μεν χρηματιστηριακά, σαφώς και η βίαιος κίνησις είναι εφ' ημών. Αλλά, εδώ τα πράγματα είναι απλά: εάν σε πάει κόντρα κόβεις τας απωλείας και μην τον είδατε μην τον απαντήσατε. Απλούν αυτό το λοιπόν. Αναλαμβάνεις ένα ρίσκο, το διαχειρίζεσαι, κερδίζεις ή χάνεις και πας γι' άλλα.

Ως προς τη χώρα δεν είμαι και τόσουτο βέβαιος. Όχι ότι είχα ποτέ ιδιαιτέρα λατρεία με το τι εψήφιζε ο σοφός, κυρίαρχος λαός και άλλα τινά εμπριμέ. Αλλά φοβούμαι ότι ετούτη τη φορά εξεπέρασε εαυτόν. Είναι δυνατόν να έχουμε φιλοσταλινικόν τε και φιλοχιτλερικόν κόμμα εν τω κοινοβουλίω?

Εντροπή μας! Τόσα θύματα είχαμε ως γένος υπό των κομμουνιστών και των εθνικοσοσιαλιστών και τους βάλαμε κεχαγιαδες εις την βουλήν. Τρίζουν τα κόκκαλα των ολοκαυτωμάτων όπου Ελλάς και θα τρίζουν περισσότερο. ΚΑι δη δια ψήφων εν Διστόμω και εν Καλαβρύτοις... Εντροπή! Μόνον εν Κρήτη τους εστρεψαν οπίσω- εύγε εις τους Κρήτας.

Αμ το άλλο? Αξιωματικήν αντιπολίτευσιν τον Τσίπραν? Τώρα βεβαίως θα μοι ειπείτε, οι άλλοι καλλίτεροι είναι? Πάντες οι χοίροι το αυτό ρύγχος. Αλλά ενθυμούμαι ότι ο παίς ήθελε να μας κλείσει το μαγαζί, τουτέστιν το ΧΑΑ - δε θα αναφερθώ εις την βραχείαν μνήμην των συμπατριωτών δια το τι έκαμαν τινές εις τα άλλα μαγαζιά του κέντρου υπό την ανοχήν, μην ειπώ προστασίαν του.

Τώρα βεβαίως θα ειπούν τινές ότι ήτο ψήφος αντιστάσεως κατά της αθλιότητος που επεβλήθη δια των μνημονίων. Ενώ δε θα διαφωνήσω με την αθλιότητα της διαχειρίσεως της χροκοπίας δια της υπερασπίσεως των κρατικοδιαίτων και του αφανισμού των άλλων, ψηφίζοντες ΧΑ ανθιστάμεθα; Λαμπρά! Εις χείρας ικανών διαπραγματευτών δυνατόν και να ήτο καλό χαρτί το σημερινό βάχαλο, αλλά που τους είδατε τουςικανούς διαπραγματευτάς?

Εν ολίγοις, φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι ως έθος εστι παρ΄ημίν εψηφίσαμε οι Έλληνες λεβεντομαλακωδώς. Επειδή όμως τα έχουμε ξαναβάλει λεβεντομαλακωδώς με τους ξένους προστάτας μας εις εκείνας τας ιστορικάς εκλογάς της 1ης Νοεμβρίου του 1920, εύχομαι και προσεύχομαι να μην καταλήξει εκ νέου αυτή η εκλογή εις καταστροφήν. Διότι τότε εγένετο η Ελλάς από δυνάμει αυτοκρατορία εις μικρόν κράτος (πτωχή πλην τιμία) τώρα φοβούμαι πολύ χειρότερα.

Μα διατί κάμνουν οι πανύβλακες εκλογάς υπό Πανσέληνον, μοι διαφεύγει.

6 σχόλια:

gerodimos είπε...

Μπάρμπα πάμε δυνατά!
Καλώς εψήφισεν ο Έλληνας.
Καλός και ο Αλέξης!!!
Τώρα για την Αρκούδα, βγάλτα πέρα μόνος σου!
Ο Ανηψούκας εφώναζεν αλλά εσύ αγρόν ηγόραζες :)

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χεχε, μωρέ καλώς να είχον ηγοράσει αγρόν, αλλά πού...

gerodimos είπε...

Λαμπόγυαλο θα τα κάνει ο Αλέξης Μπαρμπούλη :)
Αυτό που διαγράφεται τώρα.
Ευρεία Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον Αλέξη.
Ή πάμε για νέες εκλογές.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Alexis φορ εβα, λέμε!

geokalp είπε...

δείχνει ότι πάμε σε εκλογές με σελήνη 15 ημερών

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Η Νέα Σελήνη (19/6) είναι πολύ ευοιωνεστέρα φίλε μου!