Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Μυριοκέφαλον

Αρχικώς, εσκόπευα να τιτλοφορήσω το παρόν: εν μύριον κατα κεφαλήν. Δέκα χιλιάδας ευρώ κουρά κατ´ άτομο εν τη ελληνική επικρατεία. Τεσσαρακοντα χιλάδας ανα τετραμελή οικογένεια ολιγοτερος δανεισμός. Τόσο περίπου κάνουν τα 105δις της κούρας, θεωρητικής τουλάχιστον. Pas mal.

Αλλά, κάτι το μύριον, κάτι η κεφαλή, επήγε ο νους προς το Μυριοκέφαλον. Μεγάλη η μάχη εκείνη και μοιραία. Τα λέγει ωραία ο Νικήτας Χωνιάτης εάν ενθυμούμαι καλώς. Μετά το Ματζικερτ και προ της αποφράδος 13 Απριλίου της πρώτης Αλώσεως. Και τα δύο αυτά βεβαίως λίαν σημαντικά. Κάτι τέτοια είναι η κουρά. Ουχί το πρώτο κτύπημα όπως το Ματζικερτ και ασφαλώς ουχί Αλωσις. Κέρδος μικρό χρόνου.

Τες πα, ως έχω ξαναειπει, έχωμεν το νυν πολύ καλλιτερας πιθανότητες σωτηρίας. Πολύ περισσότερες των σχεδόν μηδενικων -ήτο γαρ η κουρά μόνη πρακτικώς εναλλακτική- ωστόσο δε σημαίνει απαραιτήτως αρκετές. Το πρόβλημα είναι ότι δε φαίνεται να υπάρχουν ούτε οι μηχανισμοι, ούτε το προσωπικό ούτε οι αποφασισμένοι πολίται για να αναστηθεί η χώρα.

Κυριότατα όμως δεν υπάρχει η κουλτούρα της εργασίας άνευ βαχαλισμού και η αποφασιστικότης να αφήσουμε οπίσω τας αριστεροδεξιάς αρλούμπας του λαϊκισμού. Δυστυχώς την Ουαλπουργία εκείνη νύκτα που επεβλήθη η επίσημη γλώσσα του λαϊκισμού, η δημοτική, εχάθη το φιλότιμον, επτώχυνε η σκέψις και η Ελλάς ευρέθη εις Αδου κάθοδον.

Αμήν και η Ανάστασις.

6 σχόλια:

gerodimos είπε...

Σιγά ωρέ Θείο, κάνε λίγο κράτει, τι τα πέρασες τα χιλιάρικα και τα μοιράζεις από δω και από κει?

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χαίρε ανιψίέ Κοσμά λεβέντη! Εγω; Ο Βενιζέλος για!

zyzzx είπε...

http://youtu.be/cXtKwJhcvNo

Χωρις Σχολια

cornelsen είπε...

Ποιό κούρεμα; Εδώ μάς "χάρισαν" 100 δισ€ -εκ των οποίων τα 50 δικά μας- και δανειστήκαμε και άλλα 130. Και μάλιστα με τρισχειρότερους όρους.
Τα μαλλιά στο κεφάλι έχουν γίνει κοτσίδες και φτάνουν στο πάτωμα.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε σε βρίσκω διαπρύσιο "Μνημονιακό".

Εγώ από την άλλη έχω καταλήξει στην απέναντι όχθη.

Αυτό δεν αλλάζει βέβαια την αγάπη που τρέφω προς το άτομό σου.

Καλή ανάσταση (Πρώτα της πατρίδας).