Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Ακρα Μαλέας (reprise)

Λοιπόν επ'ολίγον, διερωτώμην μήπως πράγματι κάπου απώλεσα την (χρηματιστηριακήν) μπάλα. Μα είναι δυνατόν να τραβάει μονον επάνω χωρίς να κοιτά οπίσω? Εν τέλει, ίσως και όχι. Το σημείον 1020 του Σταθερού και Πτωχού 500 τελικώς δε διεσπασθη. Επλησίασε αλλά δεν ηγγιξε τουτέστιν, τουλάχιστον προσώρας. Υπενθυμίζω ότι πέριξ του 1020 είναι το αντίστοιχον σημείον της ανωφερείας της Άρκτου της δεκαετίας του 1970. Εάν δηλαδή η αγορά ανέβαινε ακριβώς τό ίδιο ποσοστό εκ των χαμηλών της έως το αντίστοιχον πρώτο υψηλό προ σημαντικής διορθώσεως της δεκαετίας του 1970, θα αναμέναμε να γρα΄ψει το 1020, ολίγο πάνω ολίγο κάτω βεβαίως βεβαίως. Ήτο και εκείνη η Άρκτος πληθωριστική, όπως εικάζωμεν θα είναι και αυτή. Και αλίμονον μας να μην είναι που δουλεύουν τα νομισματοκοπεία νυχθημερόν.

Πλείστοι ωστόσο δείκται μας προειδοποίησαν. Ειδον μέχρι και εκλεκτούς φίλους, μέλη της αδελφότητος των αρκτούρων έως πρότινος να μεταβάλονται εις ταυράκια χορτοφάγα και δη αγορασταί της Παρασκευής. Παρασκευής χαρά Δευτέρας λύπη.

Αλλά και η ημετέρα αγορά έχει ενδιαφέρον. Ο σχηματισμός που λέγαμε εις του Φαύλου τις άλλες, ίσως πράγματι να καταλήξει διπλή κορυφή. Ίσως βεβαίως και όχι, αυτό θα κριθει και πάλι εις τον γνωστόν αριθμο του Κυρίου Έκο, την γνωστή και Άκρα Μαλέας: 2103-2130. Έχει καθως βλέπω και έν χασματάκιον ο ΓεΔείς εκεί, να ειδούμε πότε θα το κλείσει. Συμπτωματικώς, ή ίσως όχι και τόσο, ο σχηματισμός αυτός εφόσον επαληθευθεί - και καλόν είναι να μην προεξοφλούμε δυνάμει σχηματισμούς προ της κρίσεώς των- δεικνυει ακριβώς προς το σημειον που θα εδείκνυε ο σχηματισμός "κεφαλής-μετ'-ώμων" που είχε προκύψει ενωρίτερον το θέρος. Αυτά δια τον ανιψιόν που μου λέγει διάφορα. Η πορεία ποικίλει, η κατάληξις όμως?

Αλλά, είπαμε εν αγοραίς ουδείς προοφήτης, μπορεί αύριο να προκύψει κάτι άλλο και να ανατραπεί η πορεία που λέγαμε. Ασφαλώς πάντως η άνοδος δια μειουμένων όγκων, η έλευσις του δυσχερους μηνός Σεπτεμβρίου (η Παρθένος δεν είναι ο καλύτερος αστερισμος δια τους χρηαμτιστηριακούς ταυρους, εν αντιθέσει προς τους πραγματικούς), αλλά και η Ιστορία της προηγουμένης πληθωριστικής Άρκτου του 1970, δεικνύει ότι κυκλικές μικραί Άρκτοι 20-30% κάτω είναι αναμενόμεναι.

Μένει όλα αυτά να επιβεβαιωθούν ή όχι ασφαλώς.

1 σχόλιο:

favlos είπε...

Θράσσ χρηματιστηριακή πλοκή με Εκο και παρθένες..μόνο εδώ...:)