Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Πασχα της Δυσεως

Αυτά παθαίνεις αμα δεν έχεις εμπιστοσύνη εις τον τόπον σου. Η λατρεμένη μου ΕΤΕ, το ελληνικόν χρηματιστηριον δηλαδή, κατά το μάλλον ή το ήττον, καλπάζει διψήφια ποσοστά από εκεί που την άφησα. Και ιδού, μόλις σήμερον, μπορώ να ειπώ ότι ακολουθεί ο Αμερικάνος, επί του οποίου ήνοιξα μακράν θέσιν περί τα 800, ικανοποιητικώς. Αντε ωρέ παίδες να ειδούμε και καμμία ευμορφία. Αντε να ειδούμε το Πάσχα της Δύσεως και εις την τσέπην μας.

Ναι, ναι, αντιστάσεις στηρίξεις, η επιστροφή της μαμάς -Αρκτου κοκ, αλλά να ειδούμε και ολίγον διάφορον εις το πανταλόνι. Ευελπιστούμε ως εκ τουτου ότι το Πάσχα της Δύσεως δε θα σημάνει δύσιν του Πάσχα δια την ωραιοτάτη αύτη ανωφέρεια - την και "ανωφέρεια Στούπα" καλουμένη.

Αντε να ειδούμε λοιπόν δι'ότι αι Άρκτοι ανασυντάσσονται δια τα μετά το Πάσχα και έως τας αρχάς Μαϊου, οπότε το παντελονιάζειν φυγείν αδύνατον. Λαμπράς πασχαλινάς ανωφερείας ωστόσο νομίζω ότι έχωμεν ξαναειδεί επέρυσι (πολύ το μονάστερο, δι'ότι αφού είχα προειπεί δια ανωφέρεια, ομιλούσα περί μελλοντικής πτώσεως και δεν αρέσουν αυτά) και ευελπιστώ ότι δε θα απογοητευθώμεν και εφέτος. Το έχουν συχνάκις αι θρησκευτικαί εορταί και είναι και δίκαιον, να κάμωμεν Πασχα σαν άνθρωποι, ολο νηστεία και νηστεία εβαρέθηκα - Θεε μου σχώρα με. Εχει βεβαίως και τη γλύκα της η άσκησις, αδημονείς δια την Ανάστασιν.

Οψόμεθα και ευελπιστώμεν λοιπόν.

7 σχόλια:

Luis Portugal είπε...

Hello
It has a nice blog.
Sorry not write more, but my English is bad writing.
A hug from my country, Portugal

mc είπε...

Κείμενο για Αετούς!

Albatrus είπε...

-χρόνια Πολλά!
και ένα ειρηνικό Πάσχα εύχομαι, για όλη την ανθρωπότητα.

καλή ανάσταση του κυρίου.

Albatrus είπε...

όσο για το ΧΑ νομίζω ότι ήταν να δώσει, το έδωκε τη μεγάλη βδομάδα των καθολικών.
:-((

vonSternberg είπε...

Τι συνέβη αγαπητέ Θρας; Ο τελικός διωγμός; Ο εξοστρακισμός του ενοχλητικού;

favlos είπε...

Καλή Ανάσταση...

λουκρητια είπε...

Χρονια πολλα,αγαπητε.Χαθηκατε.Ελπιζω να εισαστε καλα και να διασκεδαζετε,οποτε χαλαλι σας.