Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η μάχαιρα και ο πέπων

Είναι αληθές ότι έχω κατά πολύ αραιώσει τα κείμενα μου, άρα δικαίως διαμαρτύρονται οι φίλοι. Και τούτο διότι αφ'ενός απέχω της ελλαδικής  αγοράς και αφ' ετέρου ασχολούμαι με άλλα τινά.

Της μεν ημετέρας αγοράς απέχω καθ΄ότι το κυνήγι μου ήτο παλαιόθεν κατά μείζονα λόγον τα τραπεζοοικονομικά τα οποία εν Ελλάδι είναι αν όχι νεκρά, το πολύ νεκροζώντανα, ζομπι. Και εφ΄όσον δεν ηγόρασα ΕΤΕ λχ υπό το ευρώ, δεν έχω πορά να αναμείνω να ξαναπάει εκεί. Δε θα ξαναπάει είπατε? Οψόμεθα εις Φιλίππους. Τώρα βεβαίως θα μου ειπείτε εδώ δίδουν την ΕΤΕ του Δρος Σπύρου. Ε, εντάξει, τοιούτος οίκος η Ελλάς, τα γνωρίζετε. Εν καιρώ θα αγοράσω και εν καιρώ θα με πληρώσει. Και ως προς τας διεθνείς αγοράς αναμένω την επιστροφήν της Μεγάλης Άρκτου. Πότε θα έρθει? Κύριος οίδε, αλλά εικάζω μετ΄'ου πολύ. Ευχομαι μονον να μην είναι εξ αφορμής ημετέρων καγκιοζιλικίων.

Πολλά γαρ τα παρήμίν καραγκιοζιλίκια. Αλλά, εις το κάτω κάτω της γραφής σημασία δεν έχει ποίος έχει τον πέπονα, αλλά τις κρατά την μάχαιραν. Που εν προκειμένω, και την μάχαιραν και τον πέπονα κρατούν οι δανεισταί μας. Υπάρχει βεβαίως και η θεωρία της ορμητικής συγκρούσεως μετά της μαχαίρα, ώστε να φοβηθούν οι κρατούντες αυτήν. Μάλιστα.

Αλλά τότε η χώρα θα σκάσει ως άλλος υδροπέπων. Εύχομαι να μην και να λάβωμεν τάχει το παραδάκι διότι έρχεται και χειμών. Που θα μπορούσαμε να το είχαμε ήδη λάβει εάν είχαμε κάμει εκλογάς το 11 ή είχαμε αποφύγει αυτάς του 12. Αλλά, εν Ελλάδι όπου οι πολιτικοί άνδρες ζώσιν δια να καθέξωσιν θέσιν Πρωθυπουργού ή αρχηγού αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, δεν έχει ακόμη γίνει αντιληπτή η σημασία του μετρητού  χρήματος.

Αλλά θα γίνει. Έλλειψις γαρ χρημάτων, στάσις εμπορίου. 

8 σχόλια:

Cardinal camerlengo είπε...

Καλημέρα σας,
στάσις εμπορίου ισούται παράλυσης; ούτως η άλλως είμαστε σε ημιπαράλυση (πλην καφεδομάγαζων & μπαρακίων)
Ελπίζω οι ενασχολήσεις σας να μην εμπλέκουν ηλικίες παρεπιδημούντων εις τοιαύτα μέρη διότιεάν ενθυμούμαι καθίστανται ενίοτε επικίνδυνες :)

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χε, χέρι, το ζενίθ επικνδύνως φίλε μου!

ΝίκοςΤ είπε...

Καλημέρα σας.Εγώ αντίθετα εύχομαι στον φίλτατο Καλοχαιρέτα να εναλλάσει την καθημερινότητα με επισκέψεις σε μπαράκια και καφεαμάν.Και πάντοτε με εκλεκτή γυναικεία συντροφιά. Γιατί ο μερακλής ο άνθρωπος παραμένει στις επάλξεις ή όπως έλεγε η γιαγιά μου "Ο λύκος την γούνα του την αλλάζει,τα χούγια του ποτέ".Να είστε καλά. Και για να θυμηθούμε την Διάπλαση των Παίδων:
Σας ασπάζομαι,ΝίκοςΤ

Ανώνυμος είπε...

Θα χρειαστει το πιο βαθυ της γης σκοταδι, για να ποθησουν την αυγη της γης οι κολασμενοι...
αγνωστου ποιητου 1972

Δια το περαιτερω του βαθεος σκοτους ειμι βεβαιος, δια την αυγην ανησυχω δεδομενης της εικασιας ελευσεως της ως κυβερνητικης εφημεριδος αν οχι απλα ως χρυσης..

o tempora o mores...

πληρες πυου το σπυριον.. αναμενεται διαρρηξις συντομως ουτως ωστε γνωρισουμε εις τι χρωματα θα ειναι εντυμενη η αυγη..

Ο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ (ο αληθης..)

Cardinal camerlengo είπε...

Η Λειτουργία ακόμη δεν τελείωσε (διότι στα μέρη μας κατά παράδοση όπως κι εσείς θα ξέρετε άλλοστε οι ευχές δίδονται μετά το πέρας της..)
αλλά εγώ ας ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και κατά τον πόθο σας !!!(κι αυτό τοπικό ιδίωμα ,"Σιατσνό" για την ακρίβεια!!
Επίσης εάν δεν με απατά η μνήμη και οι "γνώσεις" μου δια εσάς να ευχηθώ και εις έτη πολλά και να χαίρεστε και τη ...συνέχεια του ονόματός σας! :)
Σας ασπάζομαι αμφοτερους σταυρωτά & φιλικά, και του χρόνου με υγεία.

ΝίκοςΤ είπε...

Καλημέρα στον οικοδεσπότη και στους εκλεκτούς φίλους που επισκέπτονται αυτήν την σελίδα.
Καλό χειμώνα να έχουμε,το χειμερινό ηλιοστάσιο πλησιάζει και η μέρα θα αρχίσει να μεγαλώνει.
Εύχομαι να αρχίσει και η πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη στην χώρα μας.ΝίκοςΤ

gerodimos είπε...

Τελικά είμαι ΜΙΓολάτρης

http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=3481787

ΝίκοςΤ είπε...

Εξαιρετικέ οικοδεσπότη,ελπίζω να είστε καλά.Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα με επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες.
Τις ίδιες ευχές απευθύνω και στους πιστούς φίλους του φρονήματος εκτός των τειχών.
Από καρδιάς,ΝίκοςΤ