Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Αναχώρησις προς άγνωστον κατεύθυνσιν

Πω, πω, πω, αυτό ήτο. Εγώ μεν ακόμη πιστεύω ότι αι αγοραί ανήλθον πολυ ταχέως πολύ υψηλά, αλλά το τι πιστεύω εγώ δεν έχει και μεγάλη σημασία. Αλλά δε βαριέσαι, όπου και να πάει θα διορθώσει, τι θα κάμει? Άλλως τε το 1010 το παλεύει ακόμη ο S&P500, το 1020 δεν το είδε ακόμη, αλλά και 1200 να υπάγει δε θα διορθώσει?

Δεν έχω παρά να αναμένω λοιπόν. Αλλά επειδή εβαρέθηκα ολίγον το αγαπητό μου κλεινόν άστυ, κι επειδή προτιμώ τον ρυθμο να δίδουν οι μαράκες παρά οι παρ΄ημίν κινέζικοί ομόηχοί των, αναχωρώ. Μάλιστα αναχωρώ προς άγνωστον κατεύθυνσιν να εορτάσω και το Πάσχα του θέρους τον Δεκαπενταυγουστο παρά θίν' αλός. Ίσως ευρώ εκεί την αντίστοιχον χυμώδη κορμάρα της αγαπητής και ερωτικής βόμβας άλλων εποχών Σπεράντζας. Ποίος ξεύρει? Όποιος γυρίζει, μυρίζει!

Τέλος ως προς τα αγοράς, όπως έλεγον και κατα την δριμεία πτώσιν: θα στρέψει, το πότε αγνοούμε.

Καλό υπόλοιπον και καλό Δεκαπενταυγουστο!

Διαπρύσιος υπέρ υμών ευχέτης,

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας





ΥΓ Αγνοούν πολλοί ότι την αντιστοιχον ημερομηνία της 13 Αυγούστου εωρταζετο εν Αθήναις εορτή μεγάλη της πολιούχου Παρθένου Αθηνάς, κατά δε πολλούς το γενέθλιον αυτής. Εξ ου και οι γνωρίζοντες δεν αγνοούν ότι η έναρξις των παρ' ημίν Ολυμπιακών αγώνων εγένετεο την 13η του αυτού μηνός 2004. Αντε, μάθαμε και σήμερον την ασήμαντον λεπτομέρεια που κάμνει τη διαφορά... :D

1 σχόλιο:

mc είπε...

O Cohen νομίζω πως είναι αντίθετος στο "Εγώ μεν ακόμη πιστεύω ότι αι αγοραί ανήλθον πολυ ταχέως πολύ υψηλά".
Λέει λοιπόν ότι όποιος αισθάνεται ότι η Αγορά ανέβηκε πολύ και πολύ γρήγορα, δεν έχει κανένα λόγο να προσπαθεί να βρίσκεται σ' αυτή.

Ασφαλώς, είναι βλάξ! Και ξέρεις μπάρμπα πότε ακριβώς το έδειξε αυτό;
Την ημέρα εκείνη (νομίζω ~ Οκτ-08) που κάλεσε τους traders τους για να τους πει ότι είναι ηλίθιοι και πως θα επανέλθουν με το νέο έτος.
Τους χρέωσε την αποτυχία (-8% τον Σεπτ.). Στις επιτυχίες δεν παύει να τονίζει το πόσο βοηθά τους "συνεργάτες" τους στην λήψη αποφάσεων.
Τέτοιοι τύποι κάνουν το 2-3% του τζίρου στον spx. Για πόσο; Ποιος να ξέρει; Αν και γιατί να ξέρει; Λέτε να μη βιώσουν και αυτοί το "διαφορετικό" - βλέπε "απίστευτη βύθιση" -; Λέτε να συνεχιστεί αυτή η ιδιότυπη μορφή επιβράβευσης;
Αμφιβάλλω και θα στρέψει. Απλώς κι εγώ αγνοώ το πότε. Το πόσο όμως, όχι. Τόσο ώστε κάτι τέτοια τυπάκια να αποφασίσουν να τρώνε λιγότερες πίτσες πάνω στο πληκτρολόγιο και περισσότερα μπρόκολα.