Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Μύσταξ Δούγλας

Κάτι έγραφον την πρωίαν σήμερον εναντίον των γνωστών ιεροκηρύκων της κρατικοδιαίτου σπατάλης και ενεθυμήθην τον ηρωικόν Καπετανάκην. Ήτο διευθυντής φυλακών των παρά τωι Μοναστηρακίω των Αθηνών σου λέει ο Καπετανάκης. Και είχε τον μύστακα Δούγλας, ώς δηλαδή τον είχε ο γόης της τότε εποχής Douglas Fairbanks (όρα φωτό εξ ευωνύμων).Είναι γνωστός βεβαίως και ως μύσταξ δ'Αρτανιάν (όρα γραβυρα κάτω), εκ του γνωστού 4ου των Τριών Σωματοφυλάκων. Εξ ου και η γνωστή παραφθορά "δουγλα στο μουστάκι", αντί του ορθοτέρου, κατά μία εκδοχή, "Δουγλας το μουστάκι".

Τώρα βεβαίως ο Καλοχαιρέτας έχει μυστακα τε και πώγωνα, αλλά μύστακα κανονικό, βούρτσα. Και πάλι καλώς δι΄ότι τέτοιου είδους μύσταξ επαναφέρει εις τον νούν κάτι περιέργους τύπους εν γνωστήι βουζουκερί-ποικιλοκαπνοποτείον της πρωτευούσης της Αλβιόνος. Α, ήσαν ωραίες εκείνες οι εποχές εις τον "Άγγελον" εις το Bayswater παρά τω πάρκωι Hyde Park. Πάει έκλεισε και αυτός, εχάθη και ο γνωστός προμηθευτής με το Δουγλας μύστακα, γνωστός και με το όνομα "ο μυρωδάτος" εκ της ερωτήσεως που απήυθυνε εις τους θαμώνας: "Μυρωδάτο Κύριος? Μυρωδάτο παιδιά?". Δεν εκάπνισα ποτέ βεβαίως, αλλά κάτι τα δουμάνια, κάτι το βουζουκάκι μια χαρά επερνούσαμε.

Εν αντιθέσει βεβάιως με τους διαπρυσίους κύρηκας της αμεταννοήτου και κρατικοδιαίτου προοδευτουριάς που, καθώς ούτε με τόση σπατάλη δεν περνούν καλά και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η λύσις του δημοσιονομικού προβλήματος προϋποθέτει ακόμη περισσοτέρας δαπάνας δια τους κρατικοδιαίτους. Δε βαριέσαι. Έχουμε ακούσει και χειρότερα.

Αλλά έχουμε ακούσει και καλλίτερα. Τις άλλες ευρέθην εν Κωνσταντινουπόλει, όπου, όλως τυχαίως, εις τον έσχατον όροφον μιας παλαιάς οθωμανικής πολυκατοικίας του Πέραν, ήκουσα το λατρευτόν μου άσμα του Καπετανάκη, υπό ζωντανής ορχήστρας νεαρών Τούρκων.

Και το εχόρευσα ασφαλώς, με θέα τα φώτα της βασιλίδος πόλεως.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.Και νέα ..."γνωμάτευση" για τον προφυλακισμένο αναρχικό και δήθεν απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο.!
Πρόκειται για έναν από τους ..."αθώους λεβέντες", της υποκινούμενης εκ του ΣΥΡΙΖΑ "Δεκεμβριανής ...επανάστασης των Αθηνών", εν έτει 2008.
Αθήνα, 3 Αυγούστου 2009


Εξετάσθηκε ο κ. Ηλιόπουλος Θεόδωρος, μετά από αίτημα του ιδίου και της οικογένειας του. Ο ασθενής ευρίσκεται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας, λαμβάνοντας μόνον νερό Από την λεπτομερή κλινική εξέταση προέκυψε ότι έχει χάσει 8 κιλά με βάρος εκκινήσεως τα 60 κιλά, δηλαδή πάνω από το 10% του σωματικού του βάρους. Είναι εμφανής η απώλεια μυικής μάζας και παρουσιάζει υπνηλία, ορθοστατική υπόταση, σχετική βραδυκαρδία (σε σχέση με προηγούμενες εξετάσεις, σχετιζόμενη με πιθανή συμμετοχή του μυοκαρδίου-κίνδυνος μυοκαρδιοπάθειας), εμβοές ώτων και μυϊκές κράμπες και παραισθησίες κάτω άκρων στα πλαίσια ηλεκτρολυτικών διαταραχών. Συνοψίζοντας ο ασθενής παρουσιάζει επιπλοκές από ζωτικά συστήματα όπως μυικό, καρδιαγγεικό, ήπαρ και νευρικό σύστημα. Κατόπιν τούτου κρίνεται απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε χώρο αυξημένης ιατρικής φροντίδας (νοσοκομείο) προκειμένου να παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της υγείας του και πιθανών μη αναστρέψιμων επιπλοκών.
Ελένη Κάκαλου, MD, MSc
Ιατρός ειδικός παθολόγος

Ανώνυμος είπε...

.Αθήνα 4-8-2009

Η μετάδοση από το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι «Kanal D» ρεπορτάζ για την νησίδα Ρω, που αμφισβητούσε προκλητικά την ελληνικότητα του νησιού, δεν είναι τυχαίο περιστατικό, ούτε οφείλεται σε κάποιον περιθωριακό Τούρκο εθνικιστή.

Το «Kanal D» ανήκει στον όμιλο του Ντογάν που ελέγχει τις πασίγνωστες εφημερίδες «Χουρριέτ» και «Μιλλιέτ», που έχουν στενή σχέση με το τουρκικό κατεστημένο.

Εάν μάλιστα προσθέσουμε το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες τουρκικές ακταιωροί περιπλέουν με μεγάλη συχνότητα το Καστελλόριζο και την νήσο Ρω, μπορούμε να μιλήσουμε για νέα σχεδιασμένη πρόκληση από τις κορυφές του τουρκικού καθεστώτος.
Απαράδεκτο γεγονός είναι η σιωπή του ελληνικού ΥΠΕΞ, ίσως για να μην δημιουργήσει νέες δυσκολίες στις επικείμενες «εξετάσεις» της Τουρκίας τον Δεκέμβριο. Και όμως, ακριβώς οι τελευταίες προκλήσεις που ξεχειλίζουν το ποτήρι, πρέπει να οδηγήσουν την κυβέρνηση να βάλει Veto στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας. Η εθνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη!

Ανώνυμος είπε...

.
http://deltio11.blogspot.com/2009/08/blog-post_419.html

negentropist είπε...

Παμμέγιστε Θρασύβουλε ... Έγραψες πάλι ( u wrote ... again)

http://www.slang.gr/lemma/show/ntougkla_7438:%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B1

http://neoforum.gr/viewtopic.php?p=9473#p9473

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χαίρετε οι φίλοι. Πέτρο, προσωπικώς είμαι υπέρ της ανθρωπίνου ζωής και αξιοπρεπείας, ακόμη και όσων μανιωδώς καταδιώκουν τα δίκαια του ελληνισμού επ'ονόματι ξενοδούλων ιδεολογιών. Δια την νήσο Ρώ τι να ειπώ? Μάθανε πως @#$^#στε, πλακώσανε και οι Τούρκοι.

Νεγεν, σας ευχαριστώ όλως ιδαιτέρως δια την αναφορά!

favlos είπε...

Έτσι μούρχεται ν'αφήσω μουστάκι...:)