Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Τα χειρότερα και τα οξύτερα

Αναγιγνώσκω συνεχώς το γνωστό τροπάριο: τα χειρότερα είναι οπίσω μας, τα χειρότερα είναι οπίσω μας. Τώρα βεβαίως θα μου πείς καλώς πάμε οπότε διατί όχι?

Δεν ξεύρω, απλώς νομίζω ότι ασφαλεστέρα θα ήτο η έκφρασις: " τα οξύτερα είναι οπίσω μας". Αυτό μάλιστα το δέχομαι ασκαρδαμυκτί. Ως προς το άλλο παραμένω ευχόμενος, αλλά σκεπτικός.

Ας μην παραλείψω να παραπέμψω εις το εκλεκτόν ιστολόγιον του ελληνοφιλεστάτου Ζαρα (ουχί του ρουχαλά). Είναι αριστερός κατά πώς φαίνεται, αλλά αφ'ενός ουδείς τέλειος και αφ'ετέρου είναι εξ εκείνων των αξιολόγων αριστερών που ευρίσκει κανείς που και που, καθώς νομίζω δηλαδή. Δεν είναι ο γνωστός τύπος του ξερόλα στόκου που μεταμφιέζεται εις αυθεντία καθ΄ότι παπαγαλίζει τα θέσφατα του κατεστημένου - εν Ελλάδι κατεστημένο είναι η αριστερά βεβαίως, βεβαίως.


Και μια που ομιλώ περί αριστεράς και προοδευτουριάς, ας κάμω αφιέρωσιν εις την γλυκιάν Μαράτσαν. Είναι και το θέμα του άσματος τα παιγνιδια εις την ακρογιαλιά, ταιριάζει. Ελπίζω μονον να μη μου βγεί μουστακαλής αξουριστος... ;-)

7 σχόλια:

mc είπε...

Μιας και μιλάμε για προεξόφληση των χειρότερων, αναρωτιέμαι όταν στ' αλήθεια η Οικονομία δείξει σημάδια ανάκαμψης, τι θα συμβεί; Θα δούμε Dow στις 50,000; Και όταν πια και εφόσον τα πράγματα βρούνε ξανά τον δρόμο τους, θα προεξοφλήσουμε ύφεση και θα κρασάρουμε;
Βγήκε πάλι ο Buffet, αγοράστε μετοχές λέει και απέχουμε ένα 40-50% από τον τοπικό πυθμένα. Πριν από μήνες, "δεν έχω δει ξανά τόσο φόβο, αγοράστε μετοχές". Έλεος πια, ούτε ο Καραγκούνης δεν έκανε έτσι.

negentropist είπε...

Tίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό απο ένα παλιό swing σε καταπληκτική νέα εκτέλεση απο ένα νεαρό master του είδους:

http://neoforum.gr/viewtopic.php?f=6&t=366&p=8647#p8647

It ain't necessarily so
The things that you're liable
To read in the Bible,
It ain't necessarily so...

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χα, χα, ιδού που αι αφιερώσεςι εις κοράσίδας παράγουν αριθμον σχολίων.

Αγοράστε, καλά λέει. Κάπου πρέπει να πωλήσει... :D

Evie Kounavie είπε...

Καλησπέρα,

Μήπως πρέπει να ψάξουμε τί έλεγε το Μάρτιο ο κ. Buffet;

geokalp είπε...

μου άρεσε!
"τα οξύτερα είναι οπίσω μας"

geokalp είπε...

εάν εάν
εάν ακολουθούμε το 2001 ή τη δεκαετία του '30 σε slow motion μας δείχνει ότι τα τελικά χαμηλά γίνονται προς το τέλος της περιόδου

σχετικό γράφημα είναι εκείνο των 4 αρκούδων

geokalp είπε...

εάν θα κάνουμε ένα πανέμορφο W σε 3-12 μήνες είναι μία πιθανότητα...