Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ως ξένος εις την Πόλιν του πάππου μου

Ότε πρόκειται περί μεταναστεύσεως, τα πνεύματα συχνάκις οξύνονται. Προσωπικώς, έχων χρηματίσει μετανάστης και ξένος ο ίδιος, αποφεύγω την εξαγωγήν κοινοτύπων συμπερασμάτων. Πολλώ δε μάλλον που δεν είμαι άνθρωπος του καναπέ, έχω ζήσει εις ουκ ολίγας χώρας και κουλτούρας. τον ρατσιμό τον έχω απορρίψει εν τηι πράξει, αλλά δεν έγινα και χάπατο της προοδευτουριάς. Κάθε άλλο, ως μετανάστης μακράν της εγχωρίου πλύσεως εγκεφάλων αντελήφθην την καταστρεπτικότητα της.

Αλλά ακριβώς εξ αυτού, απορώ και εξίσταμαι με τους γνωστούς τύπους που κατακεραυνώνουν κάθε προσπάθεια συζητήσεως με προοδευτουριάδικες κορώνες. Αν και δεν πρέπει να μας παραξενεύει, οι τύποι αυτοί, ειλικρινώς φαίνεται ότι τα ξεύρουν όλα. Όπερ: δεν ξεύρουν τίποτε. Θεωρητικολογούν, απορροφημένοι από τον ήχον των αναμασημάτων της πλύσεως εγκεφάλου που έχουν υποστή και υποβάλουν και τους άλλους εις παρομοίαν πλυσιν. Αλλά διατί να αισθανόμεθα ότι δεν πρέπει να ομιλούμε δια την πατρίδα μας και τα δικαιώματά μας ως πολίται? Διατί τα εμφανίζουν όλα ως τετελεσμένα μιας ήδη αλωθείσης χώρας?

Είπον αλωθείσης και ενεθυμήθην ότι κατά σύμπτωσιν, μόλις επέστρεψα εκ της Κωνσταντινουπόλεως. Θα τα ειπώ μιαν ετέραν φοράν, αλλά εάν τύχει και ευρεθή εις τον δρόμον σας κανείς από τους ξερόλας της προοδευτουριάς, αυτή είναι η λέξις-κλείς, το φυλακτό που διώχνει μακριά τους κεκαυμένους εγκεφάλους του προοδευτουριάδικου παπαγαλισμού: Κωνσταντινούπολις.

Δοκιμάσατέ την. Ως ξένος εις την Πόλιν του πάππου μου, διερωτώμαι διατί θέλουν να κάμουν το αυτό εις τας Αθήνας των μικρανιψιών μου?

3 σχόλια:

vonSternberg είπε...

Αγαπητέ Θρας, και εγώ έχω ζήσει επί μακρόν σε χώρες ξένες, τις οποίες μάλιστα αγαπώ. Μου έδωσαν μόρφωση, με πλήρωσαν, με σεβάστηκαν πολύ περισσότερο από τη δική μου. Και έμαθα ένα στοιχειώδες: Να σέβομαι με τη σειρά μου τους νόμους και τα ήθη που επικρατούν στη χώρα που με φιλοξενεί.
Εδώ καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να ζητήσει συγνώμη για το παράπτωμα-αν υπήρξε παράπτωμα- του οργάνου. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να πει: Στην Ελλάδα η προσβολή θρησκευτικού συμβόλου είναι αδίκημα, αλλά μικρό αδίκημα και ως τέτοιο θα αντιμετωπιστεί. Η καταστροφή περιουσιών, οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων κλπ είναι σοβαρότερο αδίκημα και τιμωρείται ανάλογα. Η ύπαρξη "θρησκευτικής αστυνομίας" (ξέρατε ότι υπάρχει και αυτό, από Αφγανούς κυρίως;) παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και είναι σοβαρότατο αδίκημα, και τιμωρείται εξ ίσου σοβαρά. Με πρόσθετη τιμωρία την απέλαση φυσικά, όπως και για τις λεηλασίες κλπ.
Είναι απλό: Όποιος δεν αρέσκεται στα ήθη και τους νόμους μας, ας γυρίσει πίσω στην κόλαση από την οποία προήλθε. Μόνο μη προσπαθήσει να μεταφέρει εδώ τα γενεσιουργά αίτια αυτής της κόλασης.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Καλησπέρα ξενιτεμένε μου φίλε! Το ζήτημα εδώ δεν είναι αυτό τηε ετερότητος, εξ ου και δεν τίθεται ζήτημα ρατσισμού. Το ζήτμα είναι απλώς ζ΄τημα αριθμών και συμπεριφορών. Ακριβώς όπως τα λέτε.

orlando είπε...

http://taksidiotes.blogspot.com/