Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Aὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε

Χαίρετε. Κατά τα τέλη της παρελθούσης εβδομάδος, ήτο ήδη ευρέως συζητούμενο, τουλάχιστον μεταξύ των φίλων που τα λέμε, ότι η αγορά δεν πάει άλλο, όσο και εάν προσπαθούν να την κρατήσουν. Άλλο όμως το τι βλέπεις και άλλο το τι τολμάς να ειπείς. Όπως καλώς έμαθα, εν Ελλάδι πρέπει κανείς να μιλάει δια μονον μια κατεύθυνσιν δια να είναι δημοφιλής και προοδευτικός: πανω, πάνω και πιο πάνω και πολύ πιο παραπάνω. Ούσης οψίας ωστόσο εχθές μοι ήτο λίαν σαφές ότι η αγαπημένη μου γηραιά Κυρία του ΧΑΑ, ην ως γνωστόν θεωρώ περίπου συνωμυμό του, εφαίνετο να διπλοκορυφίζει και να δεικνυει νοτιοστρόφως προς τα 1700 λεπτά ενδεχομένως και παρακάτω. Το έγραψα αυτό εις τρία τέσσαρα σημεια, έφαγα και μονάστερο (μεγάλη πλάκα αυτό, ενεθυμήθην τα παλαιά). Σήμερον λοιπόν έσκασε το νέο ότι η ΕΤΕ θα κάμει αύξησιν κεφαλαίου και δη εις τα 1130. Όπερ και η διπλή κορυφή πέριξ των 2100 δε φαίνεται πλέον όσο απίθανο ενδεχόμενο εφάνη εις τον φίλο που μοι επάτησε το μονόν άστρον. 

Εγώ αυτό το νέο το θεωρώ καλό δια τους υποψηφίους μετόχους, αν και ουχί απαραιτήτως δια τους νυν μετόχους. Αναποφεύκτως θα παιχθεί παίγνιον με την τιμήν της και θα δώσει δυνατάς συγκινήσεις. Βλέπω την ιδέα ότι η αγορά θα ανέλθει εξ αυτού του λόγου να συγκεντρώνει ολίγας πιθανότητας (δεν είμαι και προφήτης ασφαλώς) καθ'ότι, εάν η ΕΤΕ τραβήξει τόσο μετρητό, που θα βρεθεί το βικικινιον ινα ανορθώσει τους άλλους τίτλους? Άλλως τε οι νυν μέτοχοι, στγνοί ως κοντρα-πλακέ που θα ευρούν μετρητό εάν οχι δια της μερικής ρευστοποιήσεως? Αφήνω που η ΕΤΕ κατα πάσα πιθανότητα ειναι μονον η αρχή των ΑΜΚ. Αι εταιρείαι χρειάζονται ρευστό.

Μεσομακροπροθέσμως ωστόσο, κάθε ενδυνάμωσις της ατμομηχανής και ναυαρχίδος, της πραγματικής σταρ της αγοράς δεν μπορεί παρά να είναι καλό νέο. Εξ ου και θα συμμετάσχω το κατά δύναμιν, αν και θα αναμείνω κατάλληλα σημεία εισόδου πλεόν. Η Άρκτος δε νομίζω ότι ετελείωσε, αλλά μετ'ου πολύ θα μας δείξει και ηρεμοτερα ύδατα άνευ των τεραστίων κινδύνων που εζήσαμε προ μηνών. Αλλά κι αυτό εικασία είναι και εάν δεν ειδώ ου μην πιστεύσω.

Τέλος εις τους εκλεκτούς πράγματι φίλους που μοι αναπέμπουν τα συχαρίκια, απαντώ δια θερμών μεν ευχαριστιών, υπενθυμίζω ωστόσο ότι αυτά δεν κρατούν και πολύ. Ο κουρσάρος είναι τοσούτον καλός όσο το επόμενο του κούρσο.


5 σχόλια:

mc είπε...

Κινήσεις τέτοιου ημερήσιου εύρους (όχι κατ' ανάγκη 10%, ακόμα και 5%) οδηγούν σε στοπάρισμα πολλούς και δικαίως. Οι πληγές της διετίας είναι μεγάλες και η πρόσφατη άνοδος προσέφερε μια ανακούφιση. Αυτή την ανακούφιση, ελάχιστοι ίσως θα θελήσουν να την αφήσουν να πάει στο βρόντο (και προφανώς αναφέρομαι σε χαρτοφυλάκια που αναγνωρίζουν την σημασία της μικρής βυθίσεως).
Δεν έχω ιδέα για το πού θα οδηγήσει το σημερινό, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να με πολυ-αφορά μετά από τέτοια κίνηση.
Το θέμα είναι άλλο, Θράσσο και σου το έχω πει ιδιωτικώς, ας το πω και εδώ: Διαφωνώ με την ενημέρωση-πληροφόρηση-προβολή της όποιας στρατηγικής. Και φαντάζομαι πως δε μπορείς να μου δώσεις άδικο.
Καλό βράδυ.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χα, χα, και όμως αγαπητέ μου mc, πρέπει ο ¨λαός" να ενημερώνεται ώστε να ξεχωρίζουν αυτοί οι ολ΄γιοι που μπορούν να ειδούν μπροστά τους. Οι άλλοι ούτως ή άλλως μοναστερισταί είναι και νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων... ;-)

geokalp είπε...

ευχές κι από εμάς!

geokalp είπε...

νομίζω ότι συμφωνώ με τον Thrassos στα περί δημοσιοποίησης

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Χαίρετε αγαπητέ μουη γεωκαλπ! Σας παρακιολουθώ ανελλιπώς!