Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το του Φραγκίσκου θρήσκευμα

Τι έγινε? Την έπιασαμε την κορυφουλα ε? Δόξα τω Θεώ.

Με ερωτούν φίλοι τινες: έχει κι αλλο κάτω? Σήμερον γαρ ολίγον μόνον έπεσε. Και απαντώ: ειναι ο Πάπας Φραγκισκος καθολικός?

Θα ξαναδούμε τιμας υπό τάς 1000 μονάδας ΓεΔει?

Θα εκπλαγώ έως τρόμου εάν ο Πάπας ειναι προτεστάντης.

Την ακριβήν πορείαν αγνοώ, καίτοι εικάζω.

Και δεν ομίλω περί του Επισκόπου Ρώμης.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΤΕ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΕΩΣ ΕΥΡΩΒ ΑΝ ΣΑΣ ΡΩΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Unknown είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΕ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Berenberg Bank για ελληνικές τράπεζες: "The winners take it all”



































Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Πρόσκληση προς τους πελάτες της θεσμικούς επενδυτές και επαγγελματίες της αγοράς να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι στο οποίο «οι νικητές κερδίζουν τα πάντα» (σ.σ. “The Winners take it all”) με επίκεντρο της ελληνικές τράπεζες απευθύνει μια από τις αρχαιότερες γερμανικές ιδιωτικές τράπεζες η Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG.

Η ευρύτερα γνωστή ως Berenberg Bank, που λειτουργεί από το 1590, σε εκτενή της παρουσίαση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα υπογραμμίζει πως οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες και συγκεκριμένα η Εθνική, η Πειραιώς και η Alpha Bank έχουν διακριθεί στην συγκέντρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την παράλληλη εξυγίανσή του, αυξάνοντας το συνολικό τους μερίδιό στην ελληνική τραπεζική αγορά από 50% περίπου το 2011 στο 73% μετά την απορρόφηση των μικρότερων τραπεζών.

Σημειώνει πως τα μεγαλύτερα οφέλη από τη διαδικασία αυτή έχει αποκομίσει η Πειραιώς που εκτίναξε το μερίδιο της από 13% στο 30% και επισημαίνει πως οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν εν γένει οι ελληνικες τράπεζες αποκλιμακώνονται και το βασικό ρίσκο είναι η ποιότητα των δανειακών τους χαρτοφυλακίων προοπτικά εξαιτίας της ύφεσης.

Αφού αναφέρει ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 30% είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές τράπεζες, επισημαίνει ότι ο ρυθμός αύξησής τους επιβραδύνεται όπως, όμως, και ότι εν τέλει θα διαμορφωθούν ακόμα υψηλότερα. Παρά ταύτα θεωρεί, με βάση τα δικά της stress tests, ότι τα εποπτικά τους κεφάλαια μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου θα είναι υπεραρκετά για να τις θωρακίσουν από αυτή την επιδείνωση «με την Πειραιώς να επιδεικνύει τα ισχυρότερα αποτελέσματα».

Η έκθεση την οποία υπογραφούν οι Έλληνιδες, ειδική αναλύτρια, Ελένη Παπούλα και, υπεύθυνη πωλήσεων, Ηρώ Παπαδοπούλου, εκδίδεται από μια τράπεζα υψηλού κύρους η οποία δεν καλύπτει τις ελληνικες τράπεζες σε μια ακόμα ένδειξη του ευρύτερου επενδυτικού ενδιαφέροντος ακόμα και μεταξύ των ποιο εξεζητημένων επενδυτών.

Υπογραμμίζει έτσι ότι η συμμετοχή στις εν εξελίξει αυξήσεις κεφαλαίου τους και με την μόχλευση που παρέχουν τα warrants αποτελεί ένα επενδυτικό στοίχημα υπερ της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομία αλλά και της ευρωζώνης συνολικά. Αντιμετωπίζει δηλαδή -και παρουσιάζει αναλόγως- την τρέχουσα διαδικασία ως μια ευκαιρία για συμμετοχή στο ελληνικό recovery.

Ονομάζει τις εν λόγω τρεις ελληνικές τράπεζες ως τους «επιζώντες» (survivors ) μιας μακράς περιόδου προκλήσεων και υπερτονίζει την διατήρηση του ιδιωτικού τους χαρακτήρα ενώ δεν παραλείπε να αναφέρει ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται πλην όμως παραμένει αδύναμο με την ζήτηση για νέα δάνεια και την λειτουργία των υπαρχόντων προβληματική εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης και της υψηλής ανεργίας.

Σε επίπεδο αποτιμήσεων η Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG αποφεύγει ασφαλώς να παρέχει τιμές στόχους όμως με βάση τις τιμές των αυξήσεων και τους υπολογισμούς της εκτιμά ότι ελκυστικότερα αποτιμημένη όσον αφορά τον λόγο τιμής προς λογιστική αξία (tangible book value) εμφανίζεται η Alpha (0,8) και ακολουθούν η Πειραιώς (1,0) και η Εθνική (2,0).






Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media



Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Αγαπητέ φίλε Λουκά.

Το πρώτον, εύρισκω λίαν περίεργον οτι αναζητείτε απαντήσεις εξ ενός αγνώστου εις το Διαδικτύον. Αλλά, αφού ερωτάται, εγω βλέπω τον ΓεΔει υπό τάς 1000μοναδας και δη τάς 950. Πως λέτε να νομιζω οτι θα υπάγει? των τραπεζών ανερχόμενων? Ανέγνωσα το άρθρον και εν γενει συμφωνω, αλλά τι σχέσιν εχει με τάς χρηματιστηριακας αξίας και δη βραχυπροθέσμως?

Ασφαλώς δυνατόν να σφάξω εξ ού και κουμάντο εις τα κεφάλαιά σας μοναχός του ο καθείς.

Unknown είπε...

ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Εάν επιθυμείτε να σταματήσετε να είστε Μπατήρης, θα παρακαλέσω να μάθετε διαχρονικά ελληνικά. Αποκλείεται ουν ελληνόφωνος και κατόχων την κλασικής ελληνικήν να εχει σκέψεις τοσούον καταστροφικάς του κεφαλαίου όσον υμείς. Ευχαριστώ.

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Το ατιμο εργαλείο iPad γέμει σφαλμάτων. Ορθή επανάληψις:

Εάν επιθυμείτε να σταματήσετε να είστε Μπατήρης, θα παρακαλέσω να μάθετε διαχρονικά ελληνικά. Αποκλείεται ουν ελληνόφωνος και κατέχων την κλασικήν ελληνικήν να εχει σκέψεις τοσούτον καταστροφικάς του κεφαλαίου όσον υμείς. Ευχαριστώ.

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα σας αγαπητέ Θρασύβουλε.Σωστή κατά την ταπεινή μου γνώμη η εκτίμηση σας.Και μία απλή ερώτηση,"μπατίρης" δεν είναι η σωστή γραφή;
Ο νέος επίσκοπος Ρώμης δεν θα κάνει διακοπές, ορθή η απόφαση του.Να είστε καλά.

Unknown είπε...

http://www.epicurus2day.gr/economicsystem/202-2012-06-21-23-28-43 ΞΥΠΝΑΤΕ ΞΥΠΝΙΣΤΕ