Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πού υπάγετε ωρε κλεπτόπουλα;

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!

Μοι έγραψε ο αγαπητός φίλος Νικόλαος που με παρακολουθεί ίνα συγγράψω εκ νέου. Χάριν αυτού λοιπόν επανακάμπτω δια βραχέως σημειώματος.

Δεν γνωρίζω εάν ανίσταται η οικονομία, ειλικρινώς το εύχομαι και τωόντι υπάρχουν σημεία. Γνωρίζω όμως λίαν καλώς οτι η τραπεζική ανωφερεια ειναι πανηγύρις ή μάλλον δια τάς πανηγύρεις. Που πάτε ωρε κλεπτόπουλα;

Δεν θα αναφερθώ εις τα απίστευτα σκάνδαλα που μοί δοκεί συμβαίνειν εν τω τραπεζικώ κλάδω. Το πώς δηλαδή ευρέθη ο Δρ Λάτσης μεγαλομέτοχος της Εθνικάρας και κοντεύουν να τον κάνουν και εθνικό ευεργέτην. Ή το πώς έφθασε η Πειραιώς να γίνει η (πρώτο)δεύτερη τράπεζα της χώρας. Με τα δανεικά των φορολογουμένων βεβαίως. Αλλά, μα την αλήθεια, πόσο παραπάνω θα τα πάτε τα τραπεζοχαρτα;

Ισως εσκωρίασα, ίσως ζηλεύω οου καιτοι ενημέρωθην έμεινα εκτός. Αλλά, λέγω την πάσαν αλήθειαν ότε λέγω ότι καλώς ή κακώς εγω τάς είχα δια περίπου μηδενικής αξίας μετοχάς. Ισως έσφαλα.

Ισως και όχι. Αλλά, ότι αναβαίνει, καταβαίνει. Και καλόν ειναι να το έχουν υπόψιν οι παίκτες πάντων των παιγνίων υψηλού κινδύνου.

Ασφαλώς και κανείς κουμάντο στα λεπτά του και ουδέποτε προτρέπει ο Καλοχαιρετας εις αγοραπωλησίας.

Χριστός Ανέστη!


5 σχόλια:

mc είπε...

Αληθώς ο Κύριος!

ΝίκοςΤ είπε...

Χαίρομαι για την επανεμφάνιση σας και το κείμενο σας.Απλά έχω μείνει στο παλαιό θέσφατο:"Δεν νοείται οικονομία χωρίς τράπεζες,ούτε ΧΑΑ χωρίς αυτές". Έχετε δίκιο,πρόκειται για παίγνιον υψηλοτάτου κινδύνου και υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές μακριά από τις τράπεζες στο ΧΑΑ,ακόμη και σήμερα μετά την επελθούσα άνοδο.Χριστός Ανέστη,εύχομαι τα καλύτερα.
ΝίκοςΤ

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Αληθώς, αληθώς! Αγαπητοί φίλοι τε και συγγενείς δυνατόν πλέον να με ευρείας και εις το Facebook. Σπευσατε λοιπόν!

Cardinal camerlengo είπε...

Αληθώς Ανέστη - ίσως όχι για όλους βέβαια :(
Επιτέλους δώσατε δείγματα ζωής ,είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Εάν εστί χρεία προτροπών ,ευχαρίστως να αναλάβω εγώ το θεάρεστον αυτόν έργο! αστειεύομαι ασφαλώς-μην παρερμηνευθώ ως είρων.. Χάρηκα πολύ επι τη εμφανιση σας -με λυπείκαι με αγχώνει όμως το προσωποβιβλιάριον,αγνοώ τη χρήση του- πως θα σας εύρω,σας έψαξα εις μάτην..ολίγη βοήθεια παρακαλώ..

Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας είπε...

Το όνομα: https://www.facebook.com/thrassyvoulos.kalochairetas
Thrassyvoulos Kalochairetas. Δεν τα ξέρω κι εγώ καλώς τα ανιψιά μου με βοηθούν...