Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχώρησις οΔόΝΤων

Συνεπληρώθη ήδη πενταετία από της πρώτης αναρτήσεως του "φρονήματος". Εορτάζωμεν ούτως ειπείν γενέθλια ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Με τι κέφι να εορταστεί η επέτειος ωστόσο με αυτά που γίνονται εν Ελλάδι? Ο σταυρός του μαρτυρίου της οικονομίας συνεχίζεται. Πάρα ταύτα, ευχαριστώ πολύ τους φίλους αναγνώστας δια τη πίστιν εις την ανάγνωσιν του παρόντος ακόμη και υπό ιδιαιτέρως αντιξόους συνθήκας. Περνά ο καιρός τάχει, ε?

Κοντεύουν άλλως τε περίπου τέσσαρα έτη από της συγγραφής του κομβικού εκείνου "Επίδειξις οΔόΝΤων". Δε λέγω προφητικού, διότι και πόσα δεν ήσαν προφητικά? Τότε λοιπόν πραγματευόμεθα την -ανύποπτον τοις πολλοίς- έλευσιν του Ταμείου και τάς συνακολούθους μειώσεις δικαιωμάτων και την μακρόχρονον ύφεσιν. Το νυν δε, δέον όπως συζητηθεί η ενδεχομένη, μην ειπώ και επικειμένη αποχώρησις του εκ του τριαδικού σχήματος διασώσεως.

Θα αποχωρήσει το ΔΝΤ? ασφαλώς όχι όρο των εκλογών εις ΗΠΑ. Και ασφαλώς το απεύχομαι εν όλη τη ψυχή και εν όλη τη διανοία μου. Αλλά, τούτο εστί σαφές ενδεχομενον. Και θα είχε αποχωρήσει ήδη ένα δεν ευρισκομεθα προ των εκλογών εις ΗΠΑ. Βλέπετε η πολιτική του "τσαμβουκά" που ευαγγελίζεται ο Αλέξιος και που υπό την μορφήν καθυστερήσεων προσπαθούν να περάσουν οι αστοί πολιτικοί, δεν φαίνεται να περνάει. Αντιθέτως θα προκαλέσει αντί-τσαμβουκά υπό του Ταμείου το οποίο έχει αποδείξει κιόλας ότι δεν το έχει εις τίποτε να αφήσει χώρας ξεκρεμαστους και να φύγει. Ακολουθούν ελικόπτερα. Και ξεδοντιασμα, άνευ αναισθητικού.

Παρά ταύτα ωστόσο είμαι αισιόδοξος ότι λίγο αι εκλογαί, λίγο ο φόβος νέας καταρρεύσεως, μπορεί και να τη σκαπουλάρουμε οριακώς, αλλά, πέραν πάσης αμφιβολίας με νέαν αναδιάρθρωση πληρωμών. Είναι δε μη, κλαύτα Χαραλαμπε. Τα έως ώρα θα μυρίζουν γάλα ενώπιον των μελλουμένων.

Αλλά, είπαμε ας αισιοδοξήσουμε ευχόμενοι το μη χειρον σενάριο το οποίο συγκεντρώνει ολίγας πιθανότητας μεν, ελπίζω να επιλέγει εν τέλει δε. Ελπίζω να μην είναι τόσο χαζοί οι Ευρωπαίοι και όταν ειπεί το ΔΝΤ "ή κουρευεται ή φεύγω", που το έχει ΗΔΗ ειπεί, να κουρεψουν εκ νέου να τελειώνουμε(;)...

Αυτά τα ολίγα και εις άλλα με υγιεία.

7 σχόλια:

Casablanka είπε...

Εύχομαι μακροημέρευση και διαρκή ευστοχία στο "Φρόνημα εκτός των τειχών". Υγεία και υψηλό φρόνημα σε σας που το φροντίζετε. Ας είμεθα αισιόδοξοι, πάντα έξω από τείχη και νοητικούς εγκλωβισμούς .Και βέβαια ας εμφανίζονται περιοδικά καλλίπυγοι υπάρξεις, αναμφίβολα σας αξίζει !

Casablanka είπε...

Ο casablanka είναι ο ΝίκοςΤ βεβαίως,βεβαίως.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ είπε...

Εις πολλά έτη φίλε.

geokalp είπε...


κλίνει προς το "σκαπουλάρισμα", κυρίως λόγω των γεωπολιτικών αλλά με τι κόστος..;

suynwan είπε...

Πεντε χρονια πριν
πεντε χρονια πριν

τοσα πολλα εχουν αλλαξει απο τοτε

ποιος το περιμενε

χρονια πολλα

και καλα !

gerodimos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
gerodimos είπε...

Βρε βρε τον Θείο τον μπερμπάντη.
Υποκλίνομαι!!!