Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Προς πιστωτικήν συντριβήν

Τώρα βεβαίως κανονικώς, έπρεπε να είμαι εύχαρις: ο αγαπητός Λουκάς είναι Πρωθυπουργός, το ΧΑΑ πάει εκεί που υπέθεσα, η χώρα αρχίζει σιγά-σιγά να βλέπει ότι το σπάταλο, ανικανο και διεφθαρμένο "δημόσιο"¨χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγάς.

Δεν είμαι καθόλου όμως και τούτο διότι οι έμπροσθεν κίνδυνοι διαγράφονται τεράστιοι. Τώρα βεβαίως θα μου ειπείτε και τι έγινε, κοντρα καιρός. Ίσως ναι, ίσως όχι.

Μοι είναι απολύτως σαφές ότι η αμέσως επομένη περίοδος κινδυνεύει να αποτελέσει περίοδον απολύτου πιστωτικής συντριβής που εδώ που τα λέμε εν Ελλάδι τη ζώμεν ήδη. Πώς ήτο τότε που έσκασε η Lehman? Εις το πολλαπλάσιον. Εάν δεν λέγεσαι Γερμανία την σήμερον αι αγοραί σε τιμωρούν. Δεν είναι μονον η Ελλάς. Είναι πας μη Γερμανός περίπου. Αυτό είναι απολύτως γελοίον και ασφαλώς μη διατηρήσιμον.

Το καλό με την χώραν μας είναι ότι εάν όλα πάνε καλώς και λάβει πιστώσεις θα περάσει την θύελλα μη εντελώς συντριβομένη. Εάν όχι, θα πληρώσει τα χαϊρια των ηλιθίων αποφάσεων και χειρισμών των εκπροσώπων της οικογενειοκρατίας και θα αποτελέσει την θρυαλλίδαν ή/και το θύμα της συντριβής. Το απεύχομαι από βάθους καρδίας και ελπίζω να μη μας τύχει διότι τα έως τώρα προβλήματα και δυσλειτουργίαι της χώρας θα φαίνονται παιδική χαρά ενώπιον των αποτελεσμάτων αυτών εις την ανεργίαν, τη διαθεσιμότητα κεφαλαίων και την καθημερινότητα των συμπατριωτών ημών. Και τότε η αποστολή του αγαπητού μου Λουκά, να παραμείνει η χώρα εις το Ευρώ δε θα έχει καν νόημα.

Γρηγορείτε και προσεύχεσθαι. Αλλά, καλού-κακού προετοιμασθείτε κιόλας.

4 σχόλια:

Cardinal camerlengo είπε...

χαιρεται,
ποίος θα ερωτήσετε ορθώς-εγώ τουλάχιστον που είσθε καλά.
ευχαριστώ για την ανταπόκριση
σας ειχα αφήσει ακόμη ένα,προγενέστερο του χθεσινού μήνυμα.
μιλάτε για προετοιμασία-ολίγον elaboration please? γιατί αν αναμένουμε τέτοια καταστροφή δε νομίζω να επαρκούν προμήθειες σε τρόφιμα αξιας 300Ευρώ όπως κάποτε αναφέρατε για περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας...
Δυστυχώς επαληθεύεστε σε τρομακτικό βαθμό,εσείς και ο έτερος "απόβλητος" της σειράς σας,general tsimeni..
Οσοι κατέβαλαν ολίγη προσπάθεια να σας αναγνώσουν δεν έχουν χάσει..ομως τώρα τι;;

ditaset είπε...

τυρι, ρυζι, καφε, γαλα, καμπα,... ξεχασα κατι?

ditaset είπε...

τυρι, ρυζι, καφε, γαλα, καμπα,...ξεχασα κατι?

Cardinal camerlengo είπε...

τα ρέστα :)