Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογική Παρασκευή

Αυτά είναι. Χρηματιστηριακώς, ουδέν έχω παράπονον. Η λατρεμένη μου ΕΤΕ δε με απογοητεύει εις τας ανόδους, τώρα δε, δεν με απογοητεύει και εις τας καθόδους. Λατρεία, κι ας είναι γηραιά Κυρία. Επήγε να με στοππάρει, αλλά την εγλίτωσα και το νύν εις τα 2181, ουδόλως με χαλά το διάφορον. Θα ειδώ τι θα γίνει από εβδομάδα ωστόσο η Αμερική ξανά προς τη δόξα τραβά.

Πολιτικώς, η πληροφορία μου εβγήκε σωστή. Ορθώς μοι παρήγγειλε το πουλάκι. Εδώ που τα λέμε, καλλιτέρα πηγή δύσκολο να είχον ευρεί, οπότε κι αυτό δεν ήτο εντελώς αναπάντεχον. Εκλογαί λοιπόν. Η χαρά του δημοσίου υπαλλήλου (ΔΥ) και του υποψηφίου ΔΥ αφισσοκολλητού. Δια την οικονομία όμως διάλυσις. Προβλέπεται δε κυβερνητική αδυναμία και αστάθεια. Και πώς όχι, αφού και την προηγουμένη φορά, κατά τύχη γλιτώσαμε τα καραγκιοζιλικια της οικουμενικής και της συγκυβερνήσεως του αίσχους. Οι παλαιότεροι τα ενθυμούνται, οι νεώτεροι θα τα πληρώνουν ώς που να πεθάνουν.

Έχει και Πανσέληνο απόψε βεβαίως, δυσχερεστάτη όψιν δι'ημάς και πολλούς. Ειρήσθω εν παρόδω πάντως ο Καραμανλής πρέπει να έχει καλόν αστρολόγο. Και, όσο και εάν φαίνεται περίεργον τα άστρα του Οκτωβρίου δεν προβλέπουν απαραιτήτως την συντριπτική του ήττα και εξαφάνισιν που λέγουν πολλοί. Ίσα ίσα κάποιου είδους δευτέρα ευκαιρία διαφαίνεται, ένεκα η αποχώρησις του Κρόνου εκ του ζωδίου του. Φέρνει και επιβράβευσιν επι τηι σκληρήι εργασία ασφαλώς, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι εμπίπτει εις αυτό ο ΚΚ ο β'.

Αλλά, Παρασκευή εσπέρας, δε βαριέσαι. Το ζήτημα είναι να περνάμε κατά το δυνατόν καλλίτερον. Και με Πανσελήνους κόντρα και με την οικονομία χάλια και με το καιρόν κάταντι.



Ταχ' αύριον έσσετ' άμεινον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: