Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μην πυροβολείτε τον Αλέξη!

Εχουσιν φαγωθεί όλοι με τον Αλέξη. Δεν εντρεπόμεθα ολίγον? Δε σας τα έλεγε ο Καλοχαιρέτας? Τέτοιους πολιτικούς ψηφιζωμεν, τέτοια χαΐρια κάνωμεν. Αλλά, δε πρόκειται να αναφερθώ εις τον αγαπητό Αλέξιο περισσότερο εξ όσων έχω αναφερθεί.

 Ναι, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αριστερού κωλ@παιδισμού των Βορείων Προασίων, αλλά είδαμε πόσο μας επρόκοψαν και τα κολλεγιόπαιδα. Ναι, συμπεριφέρςται ως καταληψίας αθλίου ελλαδιστανικού Λυκείου, που καμνει τη θητεία του μισή και δια βύσματος αλλά είδα και τους πατριώτας που έγιναν Υπουργοί Αμύνης χωρίς να υπηρετήσουν ποτέ. Κι αγόραζαν και ένα σκασμό όπλα που δε δούλεψαν ποτέ - εκτός της μίζας τους.

 Όχι Κύριοι, σπλάχνο της ελλαδιστανικής παρακμής είναι ο Αλέξιος και ενσαρκωσίς της. Περαιτέρω δε, ΣΥΜΦέΡΕΙ πολύν κόσμον. Και δεν αναφέρομαι εις όλους όσοι εβγαλαντο παραδάκι οξω και θα αγοράσουν μπιρ παρά (φάρμα το ΧΑΑ, περιμένω, αλλά θα αγοράσω προ των εκλογών) Αναφέρομαι εις ευρύτατα στρώματα των οποίων η ΣΧΕΤΙΚή ΘέΣΙΣ ευνοείται υπό του Αλεξίου και της συμφοράς. Βλέπετε, οι Ελλαδίτες έχω καταλήξει ότι είμεθα κατά πλειοψηφία ατομικιστικά τομάρια. Μόνον την πάρτη μας δηλαδή.

  Θέλετε απόδειξιν? τα δύο κόμματα της διαφθοράς και της σπατάλης εδιορισαν 1-2 εκατομμύρια αργοσχολους συν τους συνταξιούχους. Διατί εχρεωκόπησαν? μα διότι οι ευεργετηθέντες είναι ΜόΝΟΝ του πάρε. 100ευ να έδιναν ο καθείς εις τους ευεργέτας ων, θα είχαν και ταμείου. Αλλά, ανοξατε τους οφθαλμούς και δείτε, τα κομματικά στρατά κατοχής είναι ΜΙΣΘΟΦόΡΟΙ, δεν παίζουν δια την φανέλαν.

Θέλετε άλλην? Διατί ο ΓΑΠ ετσάκισε τον ιδιωτικό τομέα, αλλά αρνήθηκε να εφαρμόσει το Μνημόνιο εις τον δημόσιον?? μα διότι παρά τας ολίγας περικοπάς φρόντισε να διατηρήσει την ΣΧΕΤΙΚή ΘέΣΙΝ των κρατικοδιαίτων για να ξαναέρθει ως αυτός που δεν τους έθιξε. Τι κι αν γυρίσουμε εις δραχμάς? Η σχετική θέσις των στρατών κατοχής θα αλλάξει? πάλι δε θα δυναστεύουν? Ενώ ό,τιδήποτε άλλο εκσυγχρονιστικό τους πάει κάτω. 

Σκεφθείτε το πέντε λεπτά και θα αντιληφθείτε ότι ο μέσος Έλλην ψηφίζει βάσει της σχετικής θέσεως του εις το αύριο. Κι αυτό είναι καλό δια τον Αλέξη. Έχει μια λογική το στενό συμφέρον, είναι όμως διατηρήσιμον ή καλό δια την χώρα? Τον Νοέμβριο του '20 εψήφισαν τους βασιλικούς όσοι δν είχαν τίποτε να χάσουν από την Καταστροφή. Πονάει η αλήθεια, αλλά οι άρχοντες πρόγονοί μας Πρόσφυγες ήρθαν και εδουλευαν και σκ@τοπλεναν εις τους τότε βασιλικούς όντες επί δεκαετίας υπό.

Εχ€σθησαν οι βασιλόφρονες δια την απώλεια της Μικρασίας, η δουλειά τους εγένετο και η ΣΧΕΤΙΚή τους θέσις ανήλθε δραματικώς εντός της πτωχής πλην τιμίας νεοΕλλάδος. Αίφνης είχαν δύο εκατομύρια από κάτω τους, όπως κατά βλάσφημον αναλογίαν σήμερον οι ΔΥ τους ανέργους ιδιωτικούς, χωρίς στον ήλιο μοίρα. Σκεφθείτε το και θα δείτε ότι το απλό συμφέρον και το πάθος του "καλύτερα βασιλιάς στο χρεοκοπημένο χωριό, παρά υπάλληλος εις την πόλιν" κινεί το ρεύμα του Αλεξίου.

 ΣΧΕΤΙΚή ΘέΣΙΣ εις το κεκαυμένο χωριό μας, θυμηθείτε τον Καλοχαιρέτα.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Υπάρχει ζωή μετά τον Τσίπρα?

Η ζωή συνεχίζεται, τρόπον τινά, και μετά την κατάθεσιν εντολής εκ του Τσίπρα. Τι ωραία που τα λέγουν οι Συριζαίοι! Η χαρά όσων έχουν βγάλει το παραδάκι έξω.

Εν τάξει, προφανώς και δεν ξεύρουν πώς λειτουργεί η καθημερινότης, αλλά εμένα με συγκινούν. Κι όποιος θέλει να αγοράσει κοψοχρονιά να εύχεται να αναδειχθούν πρώτο κόμμα. Όποιος δε θέλει πειραματισμούς που μπορεί να οδηγήσουν εις εθνικήν καταστροφήν ας αντιταχθεί τάχει.

Αλλά, βλέποντας ότι ο εκλεκτός Σαμαράς (του Αγίου Αρσενίου εχθές, το λέω διότι είχον αναφερθεί εις Αρσενίου μαθητάς) "παίζει" ως μονον αντίπαλον τον Τσίπραν, όπως άλλοτε ο Κ. Καραμανλής έκαμε φίρμα τον Ανδρέα -ναι και τότε οι κεντρώοι έχασαν το έδαφος κάτω από τους πόδας τους- διέρχονται διάφορες σκέψεις.

Η Δεξιά εν Ελλάδι, αναβιβάζει αντιπάλους, όπως το πάλαι ποτε ο Ανδρέ, μόνον ότε ούτω έχουν αποφασίσει οι εκτός των συνόρων χορηγοί της, κακά τα ψέμματα. Άρα εις τον πόλεμον των νομισμάτων (προ τριετίας, αμήν), θύμα του οποίου είναι η δύστηνος πατρίς, κάποια πλευρά απεφάσισε ότι ο Αλέξιος είναι το πουλέν της. Το οποίο βεβαίως γνωρίζων την πλευράν αυτήν, υποψιάζομαι ότι αργότερον θα πεταχθεί εις τον κάλαθον. Ελπίζω μονον να μην πεταχθεί και η χώρα μετά του αφελούς αυτού Αλκιβιάδου της εποχής μας.

Καλή αντάμωσιν εις άλλας στάθμας Εκο, κατά πώς φαίνεται 546 και βγάλε καίτοι λέγουσιν τινές ότι προσδοκούν βραχυπρόθεσμον ανάκαμψιν. Εγώ πάλι, θιγείς και ξυλοδαρείς προψές, λέω να κάτσω να λείξω τας πληγάς μου.

Εν τέλει, αισιοδοξούμε ότι ο καλός Θεός της Ελλάδος θα μας βοηθήσει ίνα αποφύγωμεν τα χειρότερα.και θα μας αξιώσει να ειδούμε καλλιτέρας ημέρας.



Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Της κακομοίρας

Διατηρώ ψυχραιμίαν μετά τα όσα βλέπω. Τέλος εποχής, ευελπιστώ ουχί και τέλος της χώρας.

Ως προς τα μεν χρηματιστηριακά, σαφώς και η βίαιος κίνησις είναι εφ' ημών. Αλλά, εδώ τα πράγματα είναι απλά: εάν σε πάει κόντρα κόβεις τας απωλείας και μην τον είδατε μην τον απαντήσατε. Απλούν αυτό το λοιπόν. Αναλαμβάνεις ένα ρίσκο, το διαχειρίζεσαι, κερδίζεις ή χάνεις και πας γι' άλλα.

Ως προς τη χώρα δεν είμαι και τόσουτο βέβαιος. Όχι ότι είχα ποτέ ιδιαιτέρα λατρεία με το τι εψήφιζε ο σοφός, κυρίαρχος λαός και άλλα τινά εμπριμέ. Αλλά φοβούμαι ότι ετούτη τη φορά εξεπέρασε εαυτόν. Είναι δυνατόν να έχουμε φιλοσταλινικόν τε και φιλοχιτλερικόν κόμμα εν τω κοινοβουλίω?

Εντροπή μας! Τόσα θύματα είχαμε ως γένος υπό των κομμουνιστών και των εθνικοσοσιαλιστών και τους βάλαμε κεχαγιαδες εις την βουλήν. Τρίζουν τα κόκκαλα των ολοκαυτωμάτων όπου Ελλάς και θα τρίζουν περισσότερο. ΚΑι δη δια ψήφων εν Διστόμω και εν Καλαβρύτοις... Εντροπή! Μόνον εν Κρήτη τους εστρεψαν οπίσω- εύγε εις τους Κρήτας.

Αμ το άλλο? Αξιωματικήν αντιπολίτευσιν τον Τσίπραν? Τώρα βεβαίως θα μοι ειπείτε, οι άλλοι καλλίτεροι είναι? Πάντες οι χοίροι το αυτό ρύγχος. Αλλά ενθυμούμαι ότι ο παίς ήθελε να μας κλείσει το μαγαζί, τουτέστιν το ΧΑΑ - δε θα αναφερθώ εις την βραχείαν μνήμην των συμπατριωτών δια το τι έκαμαν τινές εις τα άλλα μαγαζιά του κέντρου υπό την ανοχήν, μην ειπώ προστασίαν του.

Τώρα βεβαίως θα ειπούν τινές ότι ήτο ψήφος αντιστάσεως κατά της αθλιότητος που επεβλήθη δια των μνημονίων. Ενώ δε θα διαφωνήσω με την αθλιότητα της διαχειρίσεως της χροκοπίας δια της υπερασπίσεως των κρατικοδιαίτων και του αφανισμού των άλλων, ψηφίζοντες ΧΑ ανθιστάμεθα; Λαμπρά! Εις χείρας ικανών διαπραγματευτών δυνατόν και να ήτο καλό χαρτί το σημερινό βάχαλο, αλλά που τους είδατε τουςικανούς διαπραγματευτάς?

Εν ολίγοις, φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι ως έθος εστι παρ΄ημίν εψηφίσαμε οι Έλληνες λεβεντομαλακωδώς. Επειδή όμως τα έχουμε ξαναβάλει λεβεντομαλακωδώς με τους ξένους προστάτας μας εις εκείνας τας ιστορικάς εκλογάς της 1ης Νοεμβρίου του 1920, εύχομαι και προσεύχομαι να μην καταλήξει εκ νέου αυτή η εκλογή εις καταστροφήν. Διότι τότε εγένετο η Ελλάς από δυνάμει αυτοκρατορία εις μικρόν κράτος (πτωχή πλην τιμία) τώρα φοβούμαι πολύ χειρότερα.

Μα διατί κάμνουν οι πανύβλακες εκλογάς υπό Πανσέληνον, μοι διαφεύγει.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Φόρτωσις και αναμονή

Ηγόρασα και αναμένω.

Λέγουν πολλοί ότι ο κόσμος θα καταστραφεί την Κυριακή και άλλα τινά πολλά. Καλώς ή κακώς ακόμη και τότε δέον όπως λάβουσιν θέσεις. Δε συμβαίνει συχνάκις εν αγοραίς να είμεθα βέβαιοι ότι θα υπάρξει κίνησις. Τώρα είμεθα βέβαιοι ότι θα υπάρξει και εικάζουμε ότι θα είναι βίαιος. Άλλοι λέγουσιν προς τα κάτω, ημείς δε αντιθετικώς κινούμενοι ποντάραμε προς τα άνω. Αυτονόητον ότι επ'ουδενί προτρέπω εις αγοράς, πωλήσεις ή διακράτησιν τίτλων, μη λέμε χαζά, εις έκαστος υπεύθυνος δια τα κεφάλαιά του. Αλλά όπως και να έχει με σφικτά στοπλόσια άπαντες διότι έτσι πρέπει. Και από εβδομάδα οψόμεθα. Το τέλος του κόσμου αργεί ακόμα.


 Όπερ εύχομαι καλόν ΣΚ τοις πάσι και καλό βόλι την Κυριακήν.  Κάντε και κανα μπανάκι, η ζωή είναι εκτός.


Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Κίνησις βίαιος

Ἀνάγκη γὰρ ἢ βίαιον εἶναι τὴν κίνησιν ἢ κατὰ φύσιν. 
Περί Ουρανού 



Χριστός ανέστη και καλό μήνα!

Χαιρετώ τα πλήθη! Τα πλήθη λέγω των αναγνωστών του παρόντος ιστολογίου. Μα, είμαι λίαν ενθουσιώδης, καθ'εκάστην ημέραν όλο και κάποιος μας αναγιγνώσκει ακόμη και εν τω μέσω προεκλογικής περιόδου. Βαδίζομεν πλησίστιοι προς εκλογάς και δη εκλογάς της Πανσελήνου. Και τι Πανσλήνου? Περιγείου! Μάλιστα, δε γίνονται αυτά, κάποιος πρέπει να μας κάμνει πλάκα.

Γέγραπται γαρ και ο γέγραπται, γέγραπται και δεν ξε-γέγραπται που έλεγε και ο Ζερβός εις την Μανταλένα, εάν ενθυμούμαι καλώς:

"Και αι κυβερνήσεις αυτές, τείνουν να έχουν αστάθεια και όχι και τόσο καλή τύχην. Είθισται δε να θεωρούν όσοι γνωρίζουν από αυτά ότι δεν εξαντλούν την εντολήν τους χρονικώς -κάθε άλλο." Απρίλιος του 2010, παρήλθον κιόλας δύο έτη!

Τα λέγει ο Καλοχαιρέτας, τα ξαναλέγει, αλλά ουδείς ακούει. Τουλάχιστον τινές αναγιγνώσκουσι, κάτι είναι και αυτό. Το λοιπόν, το νύν δε χρειάζεται να είναι κανείς ανοικτής δια να γράψει ότι η επομένη κυβέρνησις δε θα είναι και καλοστεκουμένη. Αλλά, αυτό ισχύει δια πάσας τας κυβερνήσεις ή να πω ορθότερον τα Κοινοβούλια τα εν Πανσελήνω εκλεγόμενα, πολλώ δε μάλλον τούτην εδώ την περίγειον.

Αλλά δε θέλω να σας κακοκαρδίσω, κάθε άλλο. Ο ΓεΔείς ολοκληρώνει διαγραμματικόν σχηματισμόν συσσωρεύσεως και ετοιμάζεται να εκτονωθεί βιαίως. Τώρα βεβαίως θα μου ειπείτε, χαρήκαμε αποτόμως αρκτούρε Καλοχαιρέτα. Συμπληρώνω ωστόσο ότι η παρατήρησίς μου δεν είναι απαραιτήτως αρκτώδης: Θεού θέλοντος η εκτόνωσις αύτη δυνατόν να είναι ανοδική, αρκεί να μη διαρραγεί (βάλτε φίλτρα) ο αριθμός Έκο 675 και η πέριξ περιοχή. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια μετά την δραματικήν σημερινήν πτώσιν?

Δε βαριέστε, καιρό έχουμε να παίξωμεν, εισερχόμεθα ουν με σφικτά στοπλόσια και γαία πυρί μιχθήτω. Ο καθείς υπεύθυνος δια τα κεφάλαιά του -μην ακούω χαζά- και προσδοκώμεν οι παίκται το μέν υψηλότερο υψηλό από το αμέσως παρελθόν εάν τελεσφορήσει το κούρσον, ει δε μη, μικράς απωλείας, δια των στοπλοσσίων αμήν.

Και προ του να σας αφήσω μ' ένα τραγουδάκι περί της προειρηθείσης Μανταλένης, σας ενημερώνω ότι από της επαύριον θα με ευρείτε και εις τον τιτιβιστήν, τουτέστιν το twitter, τούνομα δε thrassakos.

Ταύτα και μένω και καλό βόλι εις όσους ψηφίσουν, οι άλλοι δε όσοι εντός σφικτά τα στοπλόσσια διότι η κίνησις προβλέπεται βίαιος -και καθείς μόνος υπεύθυνος δια τα κεφάλαιά του. Άιντε, Μανταλιώ και Μανταλένα.