Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Οι έτεροι κρατικοδίαιτοι

Έχω πολλάκις ξιφουλκήσει κατά του σπατάλου, ανικάνου και διεφθαρμένου "δημοσίου" γενικώς και των άνευ αξιολογήσεως πελατειακώς διορισθέντων χαραμοφαηδων ΔΥ ειδικώς. Καθώς όμως ο καιρός του "νυν απολύεις" εγγύς εστι, δέον όπως αναφερθώ εις τους άλλους κρατικοδιαιτους. Τουτέστιν τας συντεχνίας που δυναστεύουν τον τοπον, επιβαλουσαι κρυφούς φόρους επί των ανυπόπτων πολιτών και τους "επιχειρηματίας" οιτινες επλούτισαν τον κρατικόν κορβανάν αφαιμασσοντες κατα παρόμοιων τρόπος κρυφούς εισπραττοντες φόρους.

Και επειδή κατά καιρούς ρίχνω κανένα βόλι κατα των συντεχνιών, ευκαιρίας δοθείσης με αυτά που γίνονται εις της τράπεζας, πράγματα δηλαδή κατ´εμέ και πάντα φιλελεύθερο, σκανδαλώδη, θα αναφερθώ επ´ολίγον εις τάς περιφήμους "εκατό οικογενείας".

Πάσα χώρα και πας λαός έχει επί της κεφαλής του εκατό οικογενείας (μεγαλύτεροι λαοί περισσοτέρους) που ελέγχουν μεγάλο κλάσμα της οικονομικής δραστηριότητος. Τούτο δε περίπου νομοτελειακόν. Εν Ελλαδι ωστόσο, δεν δυνάμαι παρά να διαπιστώσω ότι ικανός αριθμός μεταξύ των εκατόν δεν οφείλει τον πλούτου του εις την ελευθέρα εργασία τον εφοπλισμόν ή το εμπόριον-και πώς άλλως τε- πλην εις την σχέσιν μετα των ισχυρών πολιτικών τζακίων. Τζακίων ων ο αριθμός ού μέγας, περί το δέκα μετρώ ραδίως.

Να τελειώνουμε με τη γαγγραινα της άνευ αξιολογήσεως μονιμότητος και να δούμε ολίγον και τάς συντεχνίας και τάς κρατικοδιαίτους φατρίας. Και είναι τραγικόν ότι η χώρα στενάζει και οι πολίται αιμορραγούν ενώ αι φατρίαι κάποτε ενισχύονται και θα τάς ευρεί η επόμενη ημέρα κραταιοτερας, ιδία δε εις όσα βλέπω εις τάς τράπεζας.

Αφορμή δε του σχολίου τούτου ο από καιρού ήθελα να γράψω, εστάθη σχολίου ετέρου χρήστου τινός εις άρθρον του Στούπα, το δε παρώνυμο δε αυτού RoryGallagher. Προφανώς απορρίπτω μετά βδελυγμίας το λαϊκιστικόν ύφος, μένω ωστόσο εις την υπαρκτήν ουσίαν.

Τούτο γαρ δικαίον εστί, το τε άδικον και το δικαιον ομού να επισημαινωμεν.

Θα επανέλθω.


2 σχόλια:

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα σας. Χαίρομαι να διαβάζω τα κείμενα σας. Λιτά και ουσιαστικά. Εστιάζετε στο πυρήνα και όχι στο περίγραμμα. Και βέβαια η γραφή σας, με την υψηλή αισθητική της, με επιστρέφει σε καιρούς που η γνώση της γλώσσας ήταν αυτονόητη προϋπόθεση για αυτούς που τολμούσαν να απευθυνθούν στο κοινό. Να είστε καλά.
ΝίκοςΤ

gerodimos είπε...

Καλησπέρα τους φίλους.
Μπάρμπα πιάσε κανα χαρτάκι τώρα που πετάνε και άσε τη χώρα να τη σώσει κανένας άλλος!!!
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3259819&pg=1&OrderDir=